Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Badyán - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Švestková marmeláda

Švestková marmeláda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Výborná podzimní marmeláda ze švestkové úrody. Švestky pomeleme a vaříme spolu s cukrem a kořením. Skořice a badyán ke švestkám dokonale sedí. Marmeládu není nutné…

hemriettas

40 min

Křehká a voňavá kachna

Křehká a voňavá kachna

Recept ještě nebyl hodnocen 3,8

Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…

majdus93

180 min

Orientální vepřové koleno

Orientální vepřové koleno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si…

Radulinka6

150 min

Jazyk po čínsku

Jazyk po čínsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud…

Maminčin falešný hruščák

Maminčin falešný hruščák

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Že nevíte, co je hruščák? To je valašský frgál s hruškovými povidly. Frgále jsou sice z Valašska, ale milují je po celé naši republice. Vyzkoušejte tento recept, ať vám…

Jenda1

90 min

Svařák samotáře Rermora

Svařák samotáře Rermora

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do kastrůlku dáme trochu vody a do ní badyán, skořici, hřebíčky, hrozinky, citrónovou kůru(jednu čaj.lžičku)a cukr dle chuti. Vše povaříme cca 10-15 minut. Potom…

cekrops

20 min

Orientální pekingská polévka

Orientální pekingská polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.Očistíme zeleninu a houby namočíme…

Pista22

180 min

Pho bo tai  ( Phở bò tái )

Pho bo tai ( Phở bò tái )

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má…

Kořeněné šátečky

Kořeněné šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto. Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky. Pomocí…

Griotka z černé jeřabiny

Griotka z černé jeřabiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a…

Pho

Pho

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3.Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5…

Černá omáčka k vánočce

Černá omáčka k vánočce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…

mika59

45 min

Kakaové řezy s jablky a krémem

Kakaové řezy s jablky a krémem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Lehké řezy skládající se z vláčného kakaového korpusu, jablečné náplně provoněné skořicí a badyánem, se smetanovým vanilkovým krémem na vrchu, vás zajisté okouzlí svou…

Hrušková povidla jak je dělám já

Hrušková povidla jak je dělám já

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…

kudlova3

65 min

Růžový čaj (Kašmírský)

Růžový čaj (Kašmírský)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

verze č. 1 Do hrnce dejte vařit vodu, čaj,koření, cukr, sůl a sodu. Na prudkém ohni přiveďte čaj k varu, poté snižte na střední či mírný oheň, přiklopte a vařte 30 min.…

Marinované švestky na grilu

Marinované švestky na grilu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…

1 2 3 4 10

Naposledy jste si prohlédli