Kachní stehna naložená a pečená v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů, zalijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív si uděláme marinádu z medu, protlačeného česneku, nadrobno nakrájené cibule, koriandru, tymiánu, zázvoru, sojové omáčky, pepře podle chuti, badyánů, zalijeme…
Tento recept spojuje šťavnatou vepřovou špičku s bohatou směsí zeleniny, která během pomalého pečení nasákne všechny chutě a vůně. Maso se díky dlouhému pečení stává…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud…
Česnek, chilli papričku zbavenou semen a zázvor nasekáme najemno. Cibuli i ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy. Sloupnutý stonek citronové trávy trochu…
Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale…
Hovězí kosti vyskládáme na plech, řádně osolíme, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 200-230°C cca 1 hodinu, dokud kosti neztmavnou.Očistíme zeleninu a houby namočíme…
Dáme si vařit maso na vývar. Vaříme opravdu povolna na mírném ohni a průběžně sbíráme pěnu.Osolíme a opepříme.Na pánvi si dáme nasucho opražit tyčinku skořice, badyán,…
Domácí ořechovka může být během chladnějších večerů dobrým pitím nejen pro vás, ale také pro vaši návštěvu. Pokud si chcete připravit výbornou domácí ořechovku na…
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k…
Lehké řezy skládající se z vláčného kakaového korpusu, jablečné náplně provoněné skořicí a badyánem, se smetanovým vanilkovým krémem na vrchu, vás zajisté okouzlí svou…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a oloupeme. Do širšího kastrolu nalijeme mošt, víno, přidáme med a koření a vše přivedeme k varu.Do vařícího nálevu přidáme půlky…
Mouku, prášek do pečiva, sůl a koření promícháme. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, rum a část mléka, promícháme a postupně i s nastrouhanými jablky a…
Do mísy si dáme tvaroh, vejce, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30min odpočinout. Zatím si oloupeme…
Koleno si vykostíme a necháme na něm kůži (je důležitá pro tento pokrm) nakrájíme na 5 cm kostky. Kůži můžeme jemně nařezat, aby se sosík dostal víc do masa. Kostky si…
Oprané ořechy pokrájíme a spolu s kořením dáme do velké skleněné nádoby. Poté zalijeme alkoholem a vychladlou převařenou vodou. Zakryjeme a necháme stát na světlém…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Za okny sněží a Vánoce jsou již pomalu za dveřmi. Čaj, nádherně vonící po skořici, hřebíčku a badyánu, připomene blížící se svátky a příjemně zahřeje. Tento čaj si…
Povidla: Očištěná nastrouhaná nebo rozmixovaná jablka dáme do velkého hrnce, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme za…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Kořeněný obrácený švestkový koláč s medovým karamelem nabízí bohatou chuť sladkých švestek a křupavých ořechů, doplněnou vůní skořice, badyánu a hřebíčku. Jemné těsto a…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…