Domácí zeleninová pizza
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy robotu dáme mouku, cukr, sůl a droždí. Spustíme hnětání a přilíváme do těsta vodu.Hotové těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy robotu dáme mouku, cukr, sůl a droždí. Spustíme hnětání a přilíváme do těsta vodu.Hotové těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě…
Cibuli nakrajime na platky, osmahneme na masle do zlatova a pridame mlete maso a dosmazime a hotove dame do pekacku, mezitim si ocistene brambory bez slupky, cuketu,…
Bazalku a sušená rajčata dáme do hrnce, zalijeme vývarem a krátce povaříme.Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme sýr a smetanu, prohřejeme, podle chuti dokořeníme…
Brambory si uvařím, postrouhám na jemno a s vejcem a moukou utvořím těsto. Rozválím si plát a vykrajuji trojúhelníčky, které naplním směsí ze špenátu (špenát mražený…
Lilek oloupeme, nakrajime na 0,5 cm platky, posolime a nechame 20 minut vypotit. Pote osusime a orestujeme na oliv.oleji. Cuketky omyjeme, osusime, serizneme vrsky …
Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších. Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a…
Sójové maso přelijeme vodou, ve které jsme rozpustili kostku masoxu tak, aby bylo ponořené a mohlo bobtnat. Necháme aspoň 3 hodiny, aby nasáklo chuť masoxu.V kastrolku…
Zeleninu nakrájíme na plátky a papriku na proužky. Zapékací mísu vymažeme sádlem a skládáme ve vrstvách cuketu, osolíme, rajčata, osolíme a opepříme. Posypeme nejlépe…
Smícháme maso, vejce, jemně nasekanou cibulku a jemně nasekané lístky bazalky (té dáváme podle chuti). Osolíme a opepříme podle chuti. Pokud je směs příliš řídká,…
Z uvařených vajec vyjmu žloutek, utřu do hladka s hořčicí solí a pepřem, přidám ocet, víno, celý čas šmidlám tyčovým šmrdlačem , po trochách přidávám olej, nasekané…
1. Vymažeme si zapékací mísu, na dno dáme vrstvu na plátky nakrájených brambor, osolíme, opepříme. 2. Na brambory dáme filety pangase, osolíme, opepříme, posypeme…
Kuřecí maso nakrájíme na nugetky. Do hmoždíře si natrháme přiměřeně bylinek (poměr a množství dle preferované chuti, té které bylinky) přidáme hrubozrnnou mořskou sůl a…
Nejprve ve vroucí, osolené vodě uvařte tykvičky do měkka, trvá to asi 10 minut. Vyndejte z vody a odložte stranou. Mezitím, co tykve chladnou, připravte si náplň. Na…
Nakrájíme cherry rajčata, párek, nadrobno nasekáme špenát a bazalku. Rozkvedláme vajíčka a přidáme k nim trochu mléka (dávám místo vody). Na pánvičce rozehřejeme sádlo,…
Růžičky brokolice, květáku, fazolky a 1/2 rajčete připravíme v páře. Řepu vaříme v osolené vodě s anýzem, kmínem, hřebíčkem a bobkovým listem asi hodinu. Na olivovém…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku dáme vsrtvu brambor, na ně nakrájenou cibuli. Pak mleté maso, sůl, pepř, kmín, na kolečka nakrájené papriky a…
Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně,…
Nejprve uděláme marinádu z koření a oleje. Řízky naklepeme, osolíme a vložíme do marinády (nejlépe den předem, ale stačí i hodina, potom řízky obalíme v hladké mouce a…
Maso, šmakouna a pohanku promícháme s česnekem, solí a bazalkou. Na každý kapustový list naneseme směs po ploše a zavineme. Naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou…
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Šalotku nakrájíme na drobno, rajčata, kapii na proužky a česnek prolisujeme.Těstoviny uvaříme dle návodu na obale …
Obě mouky promícháme spolu se solí a kousky másla. Přidáme vejce a začneme rukama zpracovávat těsto. Během zpracování přidáme vodu. Vypracované těsto zabalíme do…
Maso nakrájíme na kousky a v kastrolu nasucho opečeme do šeda. Podlijeme vývarem nebo vodou s kostkou bujonu, ale pouze do výšky masa, maso nesmí plavat!!! a dusíme do…
Šmakoun rozřízneme podélně na poloviny – takže máme 4 kusy. V misce smícháme hořčici a veškeré koření. Vedle si v hmoždířku utřeme bazalku s kapkou oleje a přidáme ji ke…
Šalát natrháme, uhorku nakrájame na tenké kolieska, pridáme na pásiky narezanú papriku a na kocky nakrájané paradajky. Všetky prísady na zálievku rozmixujeme a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Holka u plotny radí: Domácí tyčinka Margotka je lepší než ta kupovaná a přípravu zvládne každý
Božská mana! Dokonalá domácí šunka z kolene podle nejmladší vítězky MasterChefa
Vynikající polévka prdelačka z kroupového jelítka chutná jako na zabijačce, přitom ji doma připravíte snadno a rychle