Kečupový chléb

Suroviny

250 ml vlažné vody
1 lžíce olivového oleje
1 rozšlehané vejce
3 lžíce kečupu (já dávám trochu víc, ale pak musím přisypávat mouku, aby byla správná hustota)
1 lžička soli
1 lžička mletého pepře
440 g hladké mouky (může být půl hladké a půl nějaké celozrnné, žitné, špadlové – co máte rádi)
1 lžička sušeného droždí (já dávám celý sáček 7g)
250 g strouhaného sýru
lžíce bazalky
lžíce oregána

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny kromě sýru bazalky a oregána dám do pekárny, na program na program základní, zbytek přisypu až po zaznění signálu.

    Chleba je výborný, dá se jíst i samotný, ale je takový slavnostnější. Chutná trochu jako pizza. Někdy přidávám ještě lžíci granulovaného česneku. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

fotku budu muset dodat az ho upeču

Komentáře k receptu Kečupový chléb

  • Danca Danca

    Dobrý chlebík..;-) Upekla jsem ho na "crisp" talíři spíš jako placku ( něco jako foccacia ), posypanou částí strouhaného sýra, který jsme si odložila stranou při zadělávání těsta. Podávala jsem k lehké zeleninové polévce a chutnalo!:-)
    Dovolila jsem si přidat foto..:-8;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Už jsem něco podobného dělala a nebylo to vůbec špatné;-)

    Odpovědět

  • mariana. mariana.

    Tak musím říct,že ten název "kečupový chléb" mě docela děsí:-)Jsem tak trochu na kečup(vyjímkou je domácí) vysazená. Nemusí být špatný,ale u nás není nad klasiku.Je, opravdu, pro vyjímečnější situace;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kečupový chléb se sýrem domácí kečupový chleba chleb kecupovy se syrem kečupový polévka recept na kečupový chleba z domácí pekárny