

Držovická klasika
Suroviny 2 porce
- 5 nožiček drůběžích párků
- 400 g bezvaječných těstovin
- 100 g jemného kečupu
- 100 g ostrého kečupu
- 5 g chilli omáčky
- olivový olej
- sušený česnek
- sladká paprika
- pálivá paprika
- čtyřbarevný pepř
- bazalka
- oregáno
- sůl
Postup přípravy receptu
Do hrnce nalejeme vodu a tuto přivedeme k varu, přičemž v momentě varu přidáme špetku soli a 400 gramů bezvaječných těstovin. Vaříme cca 8-9 minut. Čas od času promícháme.
V mezičase již loupeme drůběží párky z kůže a krájíme je na kolečka. Kolečka párků převedeme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. A smažíme.
Jakmile předmětné párky na pánvi začnou dostávat barvu, přidáme pepř, sladkou a pálivou papriku v prášku. Současně si připravíme i česněk v prášku, který při další vhodné příležitosti zamícháme do uvedené potravy. Pak ještě přidáme oregáno a bazalku na ovonění.
Nakonec směs pokapeme chilli omáčkou a zalijeme 100 gramy jemného a 100 gramy ostrého kečupu. Výslednou omáčku zamícháme, přičemž touto polejeme již předchystané uvařené těstoviny. Ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Nechte si chutnat!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Držovická klasika
-
už jen ty přísady na fotografii mi lehce zvedají žaludek .. raději se naučte, lidi, vařit z kvalitních surovin. Párky a kečup, opravdu umění ..jestli tohle dáváte i svým dětem tak potěš pánbů, to by mělo být trestný.
-
Určitě se v Držovicích najdou i lepší recepty .
-
NÁHODOU TO VYPADÁ PAPATELNĚ A MĚ SE TO LÍBÍ!!!!
-
Cheef: jestli je začínající kuchař tak spíš si má nechat poradit! nejsi takhle náhodou executive cheef????
-
-
Nadja: jak jako není minutka? Je to minutka, je to hned uvařený a i hned snědený! Tak tu nepruď, toto vařil můj spolubydlící a on je začínající kuchař!!!
-
Dneska jsem si to uvařil a vřele všem doporučiji! Při podání s pivem (řádně vychlazeným) je to lepší než-li klystýr!! Pěkně mě to protáhlo a i starou, ještě teď nás pálí eating output
-
No jejdaaaaaaa. To musi byt ale dobrota. Hned bezim do kramu abych si ten nebesky porlm pripravil. Mooooocinky se na nej tesim. Cau
-
Majstrstyku, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo
-
Párky a minutka?
Jako minutku děláme maso vepřové, kuřecí, krůtí, játra, ..., ale párky? -
hmmmmmmmmm....... hned si výše uvedenou delikatesu bezím uvařit!!! ale doporučuji přidat provensalské koření (ale jen tak decentně...), at to má grády
DD