

Cuketová omáčka s širokými nudlemi
Suroviny 2 porce
- 2 cukety (do 20 cm)
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce olej
- cca 4 stroužky česneku
- asi 2 hrsti mraženého hrášku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
- 100 ml smetana sladká
- 100 ml kysaná smetana
- 2 lžíce strouhaný sýr Gran Moravia
- široké nudle (nebo jiné těstoviny, asi 200 g v suchém stavu)
Postup přípravy receptu
Cukety a česnek nakrájíme na slabé plátky (do 2 mm). Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cukety a česnek, osolíme, opepříme, smažíme na mírném ohni do změknutí, asi 20-30 minut.
Mezitím uvaříme těstoviny, na poslední 2 minuty přidáme hrášek, scedíme. Do pánve s cuketami přidáme postupně natrhané lístky bazalky, obě smetany, sýr, těstoviny s hráškem a vše jen krátce prohřejeme.
Je-li směs příliš hustá, můžeme naředit (mlékem, vodou, vodou z těstovin). Já jsem neředila.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: časopis Apetit
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cuketová omáčka s širokými nudlemi
-
Mám ráda tyhle recepty s cuketou. Dělám něco podobného, snad to tady i mám a navíc je tam hlíva ústřičná. Nedávám kysanou smetanu. Super!!
-
suslajda: V sezóně se je snažím propašovat do všeho, několik způsobů akceptuje i přítel (zeleninu má rád, ale proti jakýmkoli tykvím má trochu výhrady).
Zásobuje mne maminka a moji pacienti (ty musím hlídat, aby sklízeli včas a nezávodili ve velikosti).
Díky
-
No já bych si pochutnala a to moc
cuketa se už na zahrádce snaží
-
Anna Kocikova: Děkuji, rychlé, dobré, lehké (máme výtah)
-
Já bych brala i tu větší cuketu,kdyby mi ji někdo vynesl do 4 patra
Máš to moc fajn