Rizoto III.

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 35 5 porcí Ostatní 10 názorů

Suroviny

rýže uvařená den dopředu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená kapie
trochu brokolice
anglická slanina
Surimi - rybí maso s krabí příchutí
olivový olej
1-2 dcl kuřecího vývaru
strouhaný tvrdý sýr
pár kousků hlívy ústřičné
sůl
červená paprika koření
bazalka
špetka zázvoru
petrželka kudrnka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si uvařím den dopředu - dobře se s ní pracuje a zůstane sypká, ale nemusíme.

  2. Na pánev dám trochu oleje, na něj anglickou slaninu a pokrájenou cibuli, česnekem, červenou paprikou a chvíli orestuji.

  3. Ostatní ingredience si nakrájím, přidám k cibuli a zasypu kořením, dusím a přileju nějakou decku kuřecího vývaru, nebo vody.

  4. Nakonec si nakrájím Surimi na plátky, přidám a už jen tak chvilku prohřeju. Nakonec zamíchám s rýží a ještě jednou prohřeju. Ochutnám, dochutím, servíruji a dám strouhaný sýr a petrželku.

Poznámka

Zeleninka se může obměňovat podle sezony, nebo podle chuti a houby můžeme použít jakékoliv, kdo je nemá rád tak je vynechá. Můžeme klidně improvizovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rizoto III.

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,výborné rizoto:-pSíce som namiesto krabích tyčiniek dala kuracie mäso a pridala ešte cuketu,ale moc sme si pochutili:yes:Surimi s ryžou mi nejak nejdú dokopy (to ale neznamená,že to nemôže byť dobré)a zostal mi kúsok kuraťa z nedele,tak som improvizovala:-8.ďakujem za tip a posielam bod:yes:A pozerám,že prvý:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tejajo, jasně, konzistence a chuť je stejná, jen jinak upravená, ale jo, dávám za pravdu, možná stačí, když se to už jen tak prohřeje. Možná jsem těch 10 min. trochu přepískla, ale :-)já to upravím.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Bibinka, to je to isté, len je to inak lisované. Buď do tyčiniek alebo do väčších kúskov, ja ich tiež kupujem v METRE. Fakt ich stačí ohriať, ale keď ich podusíš, tak sa skutočne nič nestane :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Františku(a),to nejsou tyčinky Surimi,to jsou takové kusy masa s krabovou příchutí, které se musí ještě do rizeta nakrájet. Prodává se v půlkilovém balení(u nás třeba v Kaufl.)i v jiných marketech. Tak to chce té doby trochu víc, aby se to produsilo.;-):-))

    Odpovědět

  • František František(neregistrovaný)

    Proč tyčinky Surimi dusíte 10 minut? Podle mě je stačí jenom dobře ohřát.Z uvedených tyčinek se dělají vynikající saláty.(krabí tyčinky se jenom nastrouhají, nakrájí a ochutí). Tak proč je vařit?

    Odpovědět

  • gabina gabina(neregistrovaná)

    joo mám rada rizeto:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-p:yes: hezounké:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Teď jsem ho dodělala na zítřek, tak je zvěčněný 3x;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    špagetko,ráno jsem si uvařila rýži a teď jdu na něj, bude zítra k obědu. To je jasný, když hlíva u Vás není v kurzu, tak dej jiné houby s žampionama je to taky dobrý i když to má trošíčku jinou chuť, ale to neva......

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Je to výborný receptík :yes:, jen u nás by neprošla hlíva, takže buď žampiony nebo lesní houby, ;-):-p

    Odpovědět

Tématické fráze: rizeto rizoto rizeto recept rizoto recept vynikající rizoto cervene rizoto kuřecí rizeto rizoto recepty příprava rizeta rizeta recept na rizeto recepty rizeto červené rizeto kucharka rizoto výborné rizoto recepty-rizeto rizoto v parním hrnci houbové rizeto dobre rizoto houby v parním hrnci

Zapomněl/a jsem heslo