Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

1 menší lilek
2 PL olivového oleje
sůl
Na dip:
1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
šťáva z 1/2 citronu
3 stroužky česneku
hrst omyté bazalky
špetka soli
špetka pepře
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky omytého lilku osolíme a necháme cca 10 minut vypotit. Vypocený lilek vysušíme ubrouskem, opepříme, potřeme olejem a z obou stran opečeme na pánvi na rozehřátém oleji.

  2. Lilek necháme zchladnout a přelijeme dipem z jogurtu nebo zakysané smetany, soli, pepře, česneku, šťávy z citronu a nasekané čerstvé bazalky.

Poznámka

Výborné je také promíchat jogurt nebo zakysanou smetanu s nivou nebo jiným plísňovým sýrem a bylinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Opečený lilek s jogurtovým dipem, s česnekem a bazalkou

Tématické fráze: recept na dip s bazalkou

Zapomněl/a jsem heslo