Kuřecí kousky v rajčato-smetanové omáčce se špenátem

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 hodina s přípravou 4 porce Drůbeží maso 1 názor

Suroviny

3 kuřecí vykostěná stehna
1 kelímek smetany na vaření
1 baleni rajčatové omáčky
3 stroužky česneku - prolisovaného
pár snítek čerstvé bazalky
hrst špenátových listů
sůl
pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Na hlubší pánvi rozpálíme olej, maso z každé strany propečeme a dáme na minutku stranou na teplý talíř.

  2. Do pánve nalijeme rajčatovou šťávu, přidáme česnek a smetanu, důkladně promícháme. Dále přidáme špenát a bazalku a počkáme, až se špenátové listy provaří s omáčkou.

  3. Nakonec dáme maso zpět do pánve k omáčce, necháme chvilku prohřát a podáváme. Podávala jsem s francouzskými brambory, ale stejně tak je dobrá rýže nebo knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky v rajčato-smetanové omáčce se špenátem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít