

Těstoviny s lilkovým krémem
Suroviny
- velký lilek
- 3-4 oloupaná rajčata
- stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- mletý pepř
- čerstvá bazalka
- sýr Gran Moravia
- těstoviny
Postup přípravy receptu
Oloupeme lilek a nakrájíme ho na kostičky.
Na 2-3 lžících oleje osmahneme stroužek česneku lehce do hněda, přidáme lilek, rajčata a pomalu smažíme.
Osolíme a opepříme, popř. přidáme opatrně trochu vody, aby se zelenina nedělala příliš nasucho.Do vřící osolené vody dáme uvařit těstoviny.
Když je zelenina hotová, přendáme ji do užší nádoby, přidáme 1-2 lžíce oleje, natrhané lístky bazalky a umixujeme.
Scezené těstoviny promícháme s lilkovým krémem, posypeme sýrem a podáváme.