Cikánský řízek
Recept ještě nebyl hodnocenCikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 407 kJ / 97 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 0,10 g |
| – nasycené | 0,03 g |
| – nenasycené | 0,04 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,04 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 20,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Cikánské řízky nejsou řízky v pravém slova smyslu. Zkusme zapomenout na klasický plátek masa, který je obalený v trojobalu. Tentokrát vyzkoušíme kuřecí nudličky s cibulí…
Kdyby se daly dohromady všechny recepty na zapečené brambory, vydalo by to na opravdu tlustou knihu. Jistě by nechyběl ani tento recept, ve kterém najdete inspiraci na…
Kdo by nemiloval polévky? Pokrm, který zasytí i zahřeje, a často je označován jako lék. Kedlubnová polévka se zeleninou a voňavým kořením je skvělá k víkendovému obědu…
Chutné a hutné jídlo z jednoho pekáčku, které můžete využít i jako přílohu, nebo konzumovat samotné. Brambory zapečené s cibulí a uzeným bůčkem, zalité vejci…
Jsou jednoduchou ale přesto chuťově výjimečnou přílohou, která doplní maso, zeleninu, ryby, nebo vegetariánská jídla. Mají jemnou konzistenci a svěží cibulový nádech.…
Dokřupava a dozlatova upečené brambory jsou sice velice snadné na přípravu, ale jejich chuť je opravdu skvělá. Krásně voní po rozmarýnu a perfektně je doplní tvarohový…
Očištěné brambory uvaříme ve slupce do 2/3 měkkosti. Mezitím nakrájíme slaninu a cibulku na kostičky a lehce osmažíme na pánvi. Vychladlé brambory vydlabeme. Vydlabaný…
Brambory pořádně umyjeme. Částečně se nám smyje slupka, pokud ji nechceme vůbec, brambory oškrábeme. Brambory vaříme v celku v osolené vodě do změknutí. Poté vodu…
Prosté a skromné jídlo, to jsou pečené brambory s tvarohem. Nejlepší jsou rané brambory, které mnohdy není ani potřeba loupat. Společně s kvalitním, nejlépe domácím,…
Kotlety si jemně naklepeme,osolíme a opepříme.Rozpálíme olej a zprudka kotlety opečeme, poté si vezmeme pekáček a vložíme 1-ní vrstvu na kolečka nakrájených nových…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet.Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme…
Brambory neloupeme, ale řádně jim umyjeme slupku, nejlépe kartáčkem.Podélně je rozpůlíme a do středu řezné plochy vyhloubíme důlek, nejlépe speciálním vykrajovátkem na…
Den předem z uvedených surovin vypracujeme těsto. Práci jsem zadala robotu, ale pak jsem ho ještě na podložce propracovala, až bylo lesklé a nelepilo. Uložila jsem ho do…
Polévka z mladé zeleniny je sladká díky mrkvi a hrášku a zjemněná máslem. Polévku není potřeba zahušťovat. Plnou chuť podpoří silný vývar z kostí a rané brambory opečené…
Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se…
Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl…
Letní dny jsou zpravidla plné pokrmů z plodin, které nám rostou na záhonu. Tři takové suroviny můžeme zpracovat do tohoto bezmasého pekáčku. Brambory, cuketu a dýni…
Velmi dobrá směs, pokud chcete vařit bez masa. Voní po bylinkách, chutná po houbách a brambory vás zasytí tak, že se hodí k obědu i večeři. S miskou zeleninového salátu,…
Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…
Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme…
Brambory oloupeme a necháme vařit v osolené vodě s trochou kmínu. Konzervu lunchmeatu otevřeme z obou stran a obsah vytlačíme. Nakrájíme na cca 3 kusy. Obalíme v hladké…
Nové brambory důkladně omyjeme a dáme vařit neoloupané, ve slupce. Hlídáme si čas a brambory odstavíme když jsou polotvrdé a už se dá do nich píchnout. Slijeme je, …
Tymián je vynikajícím kořením do omáček, krémových polévek, zeleninových salátů, k pečeným bramborám, do houbových směsí, do chlebového těsta i na pizzu. S bramborami a…