

Máslové šťouchané brambory
Suroviny 4 porce
- 1,5kg nových brambor
- 2 velké cibule
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Brambory pořádně umyjeme. Částečně se nám smyje slupka, pokud ji nechceme vůbec, brambory oškrábeme. Brambory vaříme v celku v osolené vodě do změknutí.
Poté vodu slijeme, ale na dně hrnce jí trochu necháme.
Rozmačkáme se smaženou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.
Smažená cibulka: Cibuli nakrájíme na proužky nebo kolečka. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla s 1 lžící olivového oleje. Olivový olej je důležitý, aby se nám máslo nepřipalovalo.
Přidáme cibuli a restujeme do měkka.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslové šťouchané brambory
-
-
eligie: Když použiješ přepuštěné máslo, nepřipeče se
-
Přesně něco takového jsem hledala. Naposledy když jsem je dělala, se mi cibulka na másle připekla, olivový olej je výborný nápad. Dávám za jedna, ale nevím, jestli se mi hodnocení povedlo správně odeslat.
-
Šťouchané brambory, to je klasika, hlavně kvůli nim a také kvůli bramorám s tvarohem, na své chalupě každý rok, vypěstuji pro moji rodinu kolem 2 q brambor ( hlavně červených). Mám je rád na jakýkoliv způsob. Šťouchané mohu jako přílohu k masu, mohu je třeba i k některé polévce, ale hlavně si je dávám samotné, přikusuji česnek a zapíjím podmáslím. A pak se mi moc hezky odpočívá a oddychuje...
-
přidávám 12.bod a pochvalu, brambory byly moc dobré, podávala jsem je dnes k obědu s http://www.toprecepty.cz/recept/14804-rolky-z-pangasiuse-s-provensalskou-vuni/, kam jsem přidala i fotky
Akorát cibulku jsem nakrájela na malé kostičky,protože nemáme moc rádi větší cibulové kusy.. -
Petr: Pěťo, klidně dej olej slunečnicový nebo stolní, ale trošku tam nalij.
-
Je vazne nutny oliv. oil, nebo to spise souvisi s tim jakou mam panvicku?
-
Jé, to mi uteklo. Cathleen - sice nemusí, ale nové jsou nové
, my to měli jako jedno jídlo a hezky s podmáslím, no....
jinak já nové brambory jen odrbu pod vodou a už neloupu, jo ještě něco- tady dávám čistě náš český řepkový olej -zvyk z dětství -
Děkuji všem za hezké komentáře a bodíky
Koubkova - Já ty brambory očistila pod teplou vodou a vařila jsem je ve slupce. Při tom mytí slupka částečně odlezla a zbytek jsem tam nechala. Vařila jsem v celku
Isindy moooc děkuji za pochvalu.Udělala si mi velikou radost, že si můj recept vyzkoušela. Díky za hezkou fotku
Cathleen- nemusí to být nové brambory. Klidně použij i staré -
Miško, toto musí být náramná dobrota!
Stačilo by mi to jako hlavní jídlo
A musí to být pouze nové brambory? -
Asi nikdy jsem nové brambory nešťouchala, ale tyhle s máslem a cibulkou musí chutnat bohově
-
miszo, dnes jsem dělala tvé máslové šťouchané brambory jako přílohu k obědu a musím pochválit
výborné...
místo klasické cibule jsem použila svazek jarní cibulky a slupku jsem nechávala, na nových bramborách ji nikdy nelikviduji
přidávám bod a foto -
To se můžou vařit i v té slupce ne
když se mají vařit vcelku
-
Takto jsem"šťouchance"ještě nepřipravovala
a na fotce vypadají moc hezky
+4