Zeleninová polévka s batáty
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu necháme táhnout na plotně cca 2-3 hodiny, aby se udělal silný vývar. Scedíme. Do vývaru vložíme na hranolky nakrájený batát, vaříme doměkka. Na závěr…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu necháme táhnout na plotně cca 2-3 hodiny, aby se udělal silný vývar. Scedíme. Do vývaru vložíme na hranolky nakrájený batát, vaříme doměkka. Na závěr…
Plňka: Toustový chléb nakrájíme a v míse namočíme do mléka. Přidáme vajíčko, nakrájená játra, (případně žampióny), osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a…
Pekáček si vymažeme máslem, dáme očištěné a na plátky nakrájené brambory, na ně dáme česnek na plátky, posypeme grilovacím kořením, posypeme sušeným zázvorem a kdo chce…
Do mléka, které jsme dali vařit přidáme nastrouhanou nivu, nakrájený hermelín a necháme je roztéct, aby omáčka pěkně zhoustla.Podle chuti ještě dochutíme muškátovým…
Uvaříme řepu do měka a nastrouháme na struhadle.Do misky dáme tvaroh a nastrouhanou řepu. Přidáme 2-4 lžičky hořčice a dochutíme solí a pepřem. Podáváme na oblíbeném…
Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny. Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod.Kešu…
Fenykl, cibuli, bramboru a česnek očistíme. Z fenyklu odstraníme tvrdé výhony a střed a bulvy nakrájíme najemno, stejně nakrájíme i cibuli a bramboru. V hrnci nebo…
Avokádo nakrájíme na kousky, v misce z něj uděláme kašovitou směs.Přidáme lososa nakrájeného nadrobno, nasekané bylinky, koření a olivový olej. Důkladně pomícháme. …
Filety ryby okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke.Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Škvarky vyberieme na tanierik a udržiavame v teple. Na výpeku…
Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín. Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté…
Do větší mísy nakrájíme filety na kousky spolu s krémem, přidáme na kousky/kostičky dle libosti sýr, papriku, rajče, oloupanou okurku a olivy. (Některé olivy jsem…
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Květák rozebereme na růžičky a 2 minuty povaříme v osolené vodě. Obojí necháme vychladnout.Do misky dáme květák…
Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vejce, špetku soli a vše promícháme. Těsto má být vláčné, konzistence je podobná jako u noků do polévek …
Cibuli pokrájíme na kostičky. Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Potřeme hořčicí smíchanou s paprikovou pastou a kapkou oleje.Opepříme a orestujeme na oleji se…
Maso omyjeme a osušíme, trochu naklepeme. Na stranách nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Takto necháme maso nejméně hodinu odpočívat.V…
Na sádle si zpěníme cibulku, přisypeme jakoukoliv zeleninovou směs /i mraženou/ a krátce podusíme.Zalijeme vodou, přidáme masox a dáme povařit. Zatím si připravíme…
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky…
Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme. Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin. Potom maso vyjmeme, prudce opečeme,…
Kuře (např. skelety) uvaříme v papiňáku do měkka a vývar slijeme. V kastrůlku podusíme na másle zeleninu, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme vývarem…
Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké nudličky a osmahneme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, hořčici, rozdrobený sýr, vývar a krátce prohřejeme. Směs promícháme…
Maso nakrájíme na kostky 2x2 cm, obalíme v hladké mouce, rozpálíme pánev a na oleji maso zprudka osmažíme, přendáme do pečícího pekáče s poklicí, na pánev podle potřeby…
Nejprve si dáme vařit přílohu - těstoviny podle chuti, my máme nejraději špagety. Očištěné kalamáry nebo chobotničky (nebo od obojího trochu) omyjeme, pokrájíme na…
Tofu, nivu, máslo, smetanu a bylinky, kari koření a červenou papriku ušleháme.Do krajíčků chleba vykrájime malá kolečka, která na vymazané pánvi osmažíme prudce z obou…
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Vařené brambory rozšťoucháme nebo také nastrouháme. Z cukety vymačkáme šťávu, dáme do mísy k bramborám, přidáme vejce,…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Novoroční čočka: Podle našeho receptu to jde i bez namáčení a hravě ji zvládnete i v „posilvestrovské“ indispozici
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Jak poznat čerstvou rybu? Důležitý je vzhled očí i žaber. Zkušený rybář radí, čeho si dál všímat i proč kupovat rybu raději vcelku