Šneky s uzeným a nivou
Recept ještě nebyl hodnocenSlané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní…
Netradiční přílohu v podobě celerových nočku připravíte během chvilky a určitě si pochutnáte. Můžete je uvařit nebo upéct a získáte tak z jednoho těsta hned dva rozdílné…
Zapečené, nebo smažené veky, pokryté tuňákovou směsí, se přidáním bylinek a koření promění během chvilky v dokonalou teplou večeři nebo pohoštění. Dobře chutnat budou i…
Mezi tradiční slovenské velikonoční pochoutky patří i sýr nazývaný hrudka nebo syrec. Připravit ho můžeme naslano i na sladko - skvělý je třeba s vanilkovým cukrem a…
Česnekové nočky přelité bylinkovým máslem vás příjemně naladí na přicházející jaro. Vůně rozpuštěného másla a bylinek přiláká do kuchyně nejednoho zvědavce. Česnekové…
Zapečené těstoviny na mnoho způsobů jsou oblíbeným obědem nebo večeří hlavně pro svoji nenáročnost. Do těstovin s uzeným masem můžete přidat jarní bylinky, které máte…
Rychlé jídlo z jednoho hrnce, těstoviny se sýrem a krémovou omáčkou, doplňte nasekanými bylinkami a červenou paprikou. Skvělé je, že můžete přidat také to, co máte doma …
Talíř plný zeleniny září všemi barvami. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny jako je například chřest, ředkvičky, a nebo méně častá vodnice. Úprava v páře je…
Sytá večeře, v podobě zeleninové tortilly s bylinkovým dipem, vám zajisté přijde k chuti. Na její přípravě není nic složitého, postačí pouze orestovat směs zeleniny,…
Roastbeef je klasika, která zaujme svou jednoduchostí i vytříbenou chutí. Správně připravený má jemně růžový střed, šťavnatou strukturu a skvěle se hodí jak na…
Cuketové lupínky jsou zdravou variantou ke klasickým bramborovým lupínkům. Jsou lehké a plné chuti. Ideální jako rychlá svačinka nebo zdravé mlsání k večernímu filmu.…
Lahodná pomazánka je skvělým tipem, jak využít sezónní cukety. Opečená slanina, česnek a rozpuštěný sýr dodá pomazánce plnou chuť, pomazánkové máslo ji hezky zjemní.…
I obyčejné lečo může vypadat lákavě. Tato pečená varianta ukazuje, že i tradiční jídlo lze servírovat s grácií. Barevnou zeleninu a bylinky skvěle doplní zapékaná vejce.…
O Velikonocích nikdy nechybí vajíčka připravená na různé způsoby. Originálními jednohubkami jsou obarvená vajíčka, plněná pomazánkou ze žloutků a sardelové pasty. Nejen…
Cuketový závin z listového těsta je rychlý a chutný slaný koláč ideální na večeři, piknik i pohoštění. Kombinace mladé cukety, pórku, bylinek, sýra a paprikového boku…
Voňavá zeleninová směs z pomalého hrnce, plná chutí léta a připravená bez zbytečné práce. Cuketa, paprika, cibule a rajčata se pomalu dusí s kořením do jemné, sladko…
V létě dáváme přednost lehkým jídlům plným zeleniny – a právě takové jsou tyto masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci. Zelenina dodá svěžest, zatímco maso,…
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a muškátový květ,…
Lehké tagliatelle s lilkem a cherry rajčátky jsou důkazem, že skvělý oběd nemusí obsahovat maso. Restovaný lilek, voňavý česnek, chilli a čerstvá bazalka vytvoří plnou…
Syrové oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky. Pekáček vymažeme olejem a okořeněné brambory promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka. Pokapeme olejem a dáme zapéct…
Celer oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pokapeme citrónem a necháme chvilku odležet v chladnu. Do majonézy přidáme nastrouhané okurky, pokrájené kapary, bylinky,…
Bylinky ( já použila oregano, bazalku, petrželku, rozmarýn) rozmixujeme spolu s česnekem a olivovým olejem až nám vznikne jakési tekuté pesto. - > Oleje musí být více…
Cibuli nakrájíme na drobné měsíčky, osmahneme do sklovata, přidáme maso na nudličky nebo na kostičky, které ve wok pánvi osolíme a okořeníme bylinkami. Postupně přidáme…
V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme jemně pokrájený česnek a kurkumu a promícháme. Jakmile začne česnek vonět (né hnědnout) přisypeme rýži a červenou čočku.…