

Pangasius s cuketou a kuskusem
Suroviny 2 porce
- 2 filety Pangasia
- 1-2 cukety
- 1-2 česneky
- 120 g kuskusu
- 2 PL olivového oleje
- bylinky
- koření na ryby
Postup přípravy receptu
Filety osušíme a okořeníme kořením na ryby, lehce potřeme česnekem a dáme do pekáčku vytřeného s olejem a dáme zapéct do trouby asi na 25-30 minut.
Cuketu nakrájíme na kolečka a krátce opečeme na pánvičce, osolíme a přidáme prolisovaný česnek a odstavíme.
Do kastrolku si dáme 2 dcl (120 g) kuskusu a 1 PL olivového oleje, promícháme až se kuličky kuskusu oddělují od sebe. Zalijeme 3 dcl vařící vody a přidáme bylinky, (sušenou zeleninu, vegetu atp.) a přikryjeme poklicí a necháme 5-10 minut stát,dokud se voda nevsákne, popřípadě ochutíme podle své chuti.
Poznámka od kuchařky
V zimě používám směs sušených bylinek, viz. foto, mají je občas v Normě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pangasius s cuketou a kuskusem
-
Za recept dávám bodík,ale jinak souhlasím s jehlankou po včerejší reportáži o pang.chovu ve Vietnamu mne též na tuto "rybičku"přešla chuť.
-
jehlanka73:Taky mám ráda kapříka a jakoukoliv naší rybku,ale bohužel mají kostičky a manžel kostičky nerad vybírá
.Tu reportáž jsem neviděla,ale mohu se podívat na internetu a uvidíme co to se mnou udělá.
-
Po včerejší reportáži v tv jak se pangas v Číně chová mě na tuhle dobrou rybičku přešla chuť....
Asi je fakt pravda, že by se mělo jíst co je u nás dostupné a pro nás vhodné a to dobrého kapříka od nás z rybníku nebo pstruha z horské říčky..
-