Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 905 kJ / 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,30 g |
Tuky | 4,95 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Brambory s tvarohem jsou typické české jídlo, ale v Německu jsem okoukala tyhle varianty se salátem a dalšími přílohami, které nám moc chutnají. Brambory z trouby (Ofenkartoffel) či z fólie (Follienkartoffel) s bylinkovým tvarohem (Kräuterquark nebo Sauercreme) nefigurují na německých jídelních lístcích jako příloha, ale jako hlavní jídlo, které se doplňuje vždy salátem a případně také dalšími dobrotami (maso, ryba). Prima je, že lze připravit i naprosto dietní varianty, například bez tuku, diabetickou, nízkokalorickou apod. Zálivku na salát dělají v Německu vždy výrazně sladko-kyselou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 1. 2021 13:30
Dobrý nápad
2. 2. 2018 18:55
Dajda:
2. 2. 2018 16:27
tejaja: Vďaka za moc hezké foto, Terezko! Ty mě, nefotiče, vždycky zachraňuješ.
2. 2. 2018 14:48
Výborné Mala som dnes zapnutú rúru, tak som tam hodila 3 zemiaky. Tvaroh bol doma, tak som urobila tú prvú verziu-vegetariánsku. Skutočne výborné. Vďaka za recept.
18. 1. 2018 07:24
Tonda: ..... tvaroh a u nás se ještě přidávaly plátky česneku!
17. 1. 2018 23:07
Výborné, znám. Nedávno měl tuto specialitu kolega vegetarián v Mnichově, já jsem si ji dal též nedávno v Hannoveru. Někdy děláme i doma v Česku. I když v Česku je spíše známá a oblíbená varianta: pečený brambor, máslo, sůl, mléko (nebo kyška).
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 23 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 12 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 31 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 37 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 39 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Velikonoční jidáše: Sladké kynuté pečivo je krásně vláčné, voní medem a mělo by se jíst ještě horké na Zelený čtvrtek ráno
Další recepty
Tématické fráze: rozpecena brambora recept ofenkartofel pečená brambora s tvarohem ofenkartoffel velká brambora pečená brambory pečeně v alobalu plněné tvarohem s bylinkami pečená brambora pecena brambora v alobalu jak dlouhp recept ofenkartoffel pečená brambora s tvrohem k masu tvarohove zalivky na maso kostnice recepty cz ofenkartoffel recept
Suroviny: brambory, tvaroh jemný, smetana kysaná, sůl, bylinky, pepř, salát listový, ocet vinný, hořčice, olej olivový, sůl, cukr, voda, losos uzený, maso krůtí, olej olivový, pepř, koření pepřové
Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kkgx
6 názorů