Trhací chlebík česneko-houbový (Dělená strava podle LK - kytičky+zelenina)

Taevita Kuchařka: Taevita

Dietní recepty , Ostatní 0 názorů

Suroviny

Těsto:
400 ml teplé vody
40 ml olivového oleje
2 lžičky soli
180 g žitné chlebové mouky
420 g hladké mouky
sušené droždí na 500 g mouky
Náplň:
100 g olivového oleje
6 rozmačkaných stroužků česneku
hrst bylinek
3 lahůdkové cibulky
250 g drobně sekaných hub
sůl
kmín
pepř
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, zasypeme je sypkými surovinami a necháme pekárnu pracovat nebo zaděláme klasicky v míse a necháme cca hodinu v teple vykynout.

  2. Nádivka: Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme lisovaný česnek, až zavoní, zasypeme houbami. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme bylinky. Dusíme cca 10 minut pod poklicí, pak odkryjeme a necháme vypařit vodu. Odstavíme z tepla a necháme vystydnout.

  3. Těsto vyválíme na vále, poklademe náplní, tu rozetřeme po celé ploše těsta. Nakrájíme těsto na 6 podélných pruhů, ty naskládáme na sebe, pak pokrájíme na 6 kusů a ty poskládáme do pekáčku vyloženého papírem, jako šanony v kartotéce, řezem nahoru. Necháme vykynout v teple cca 20 minut. Potřeme zbytkem oleje. Pekla jsem v pekáčku na kuře 45 minut na 180 stupňů.

Poznámka

Pokud nemáte žitnou mouku, použijte jen hladkou pšeničnou. Chlebík je vynikající i bez hub, jenom s olejem a česnekem. Pak náplň nerestujeme, jen smícháme olej a rozmačkaný česnek.

RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Trhací chlebík česneko-houbový (Dělená strava podle LK - kytičky+zelenina)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty