Zapečené kotletky v bylinkovém čatní se smetanou

Vepřové maso Doba přípravy: 2 hodiny + den na uležení 5 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2 hodiny + den na uležení 5 názorů

Suroviny 10 porcí

1 kg kotlet bez kosti nakrájené na plátky
1 balení směs bylinek
500 ml smetany na vaření
4-6 stroužků česneku
pepř
1 polévková lžíce kari koření
1 kávová lžička zázvoru (sušený)
bylinková sůl
olivové olej

Postup přípravy receptu

  1. Z bylinek, česneku, kari, zázvoru, soli, pepře a dvou lžic olivového oleje v mixéru smícháme čatní, pomažeme kotlety a necháme alespoň hodinu uležet.

  2. Dáme do pekáčku s trochou vody a přiklopené pečeme cca 30 minut. Podlijeme smetanou a dopečeme do změknutí cca 15 minut bez poklopu.

Poznámka od kuchařky

Přílohu dáme dle chuti, já udělala těstovinový salát

Komentáře k receptu Zapečené kotletky v bylinkovém čatní se smetanou

Tématické fráze: čatní recept pikantní zapečená kotleta kotletky zapečené kotlety pečené kotlety se žampiony zapečená kotleta čatní z bazalky čatní z rajčat cuketovo rajčatové čatní zapekana kotleta na smetaně zapečené kotlety s bramborami recept na zapečené kotlety vepřové maso zapečené se smetanou čatní recept kotlety na bylinkách zatloukaná roštěná vepřové maso s čatní recept zapečené kotlety s těstovinami vepřové maso s čatní vepřové kotlety s čatní