Zapečený sýrový květák
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem a bylinkami.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 0,50 g |
| – nasycené | 0,15 g |
| – nenasycené | 0,25 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Květák nám nabízí širokou škálu možností jak jej v kuchyni upotřebit. Stačí růžičky krátce předvařit a pak je zapéct dozlatova se smetanou, vejci, sýrem a bylinkami.…
Chutným předkrmem slavnostního rodinného oběda se může stát netradiční tatarský biftek, připravený z červené řepy. Připravte si ho podle známého českého kuchaře Honzy…
Zdravější varianta oblíbených smažených květákových placiček se peče v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Nejen, že ušetříme čas, který bychom prostáli u plotny…
Rychlý a vydatný oběd pouze z několika základních surovin. Vzhledem k jemné chuti smetanové omáčky je pokrm velmi oblíbený zejména u dětí. Základní recepturu můžete…
Tortilly patří mezi velmi oblíbené moderní rychlovky, které nás často zachrání, když máme hlad, ale nemáme prostor na vaření. Rychle osmahnout maso, přihodit čerstvou…
Houbové rizoto italského typu je nádherně krémové. V základu hraje chuť bílého vína, doplněná zeleninovým vývarem. Rýže všechny chutě ochotně natáhne a na závěr vmíchané…
Také milujete tvaroh a ředkvičky? Pak zkuste tyto dvě suroviny spojit a připravte si zdravou svačinu, která vám bude jistě chutnat. Čerstvé bylinky její chuť ještě…
Křupavá, dozlatova upečená bageta vonící máslem, česnekem a bylinkami je neodolatelná. Skvěle se hodí například ke grilovaným masům či sýrům, ale vychutnáte si ji i jen…
Bramborové vafle jsou skvělý způsob, jak využít syrové brambory a proměnit je v křupavou lahůdku. Sýr, šunka a bylinky dodají těstu chuť i šmrnc, ideální na rychlý oběd…
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Jemná šunková pěna je vděčnou pomazánkou. Nadýchanou pěnu z Lučiny a pomazánkového másla ozdobně nastříkáme na jednohubky a ozdobíme čerstvými bylinkami. Jednohubky…
Nejprve připravíme bylinkové máslo. Do změklého másla vmícháme na jemno posekané bylinky a špetku soli. Necháme v lednici opět mírně ztuhnout.Panenku očistíme a…
Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech, ale zároveň bude skvělým…
Očištěné a omyté kalamáry naporcujeme tak, že oddělíme hlavu (současně vyndáme vnitřní kost), chapadla a přísavky, aby zůstalo jen tělo. Prodávají se už i očištěné a…
Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete…
Rozehřejeme velkou pánev, přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat a slaninu na nudličky. přidáme domácí, předem vařené noky nebo koupené gnocchi a opékáme cca 5 minut.Do…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Krůtí mleté maso smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, vejcem, najemno posekanými bylinkami a strouhaným chlebem, osolíme a přidáme citronový pepř. Řádně promícháme a…
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, počkáme, až zesklovatí, pak přidáme oloupané brambory pokrájené na kostky. Osolíme, přidáme všechno koření, zalijeme horkou…
Jednoduše připravený losos, opečený a ochucený pouze solí a pepřem, je hotový během pár minut. Před podáváním ho poklademe plátky bylinkového másla, které lehce…
Nakrájejte sýr na zhruba centimetrové kostky a nasypte je do mísy.Přidejte česnek nakrájený na plátky, cibuli nakrájenou na kolečka, sušená rajčata a nakonec nadrcenou…
Rolády nemusí být vždy jen sladké. Ať už chystáte pohoštění pro návštěvu nebo na rodinnou oslavu, máme pro vás tip na skvělou sýrovou roládu s kuřecím masem. Maso a sýr…
Dušená mrkev pro ty nejmenší. Na talíři ji doplňují uvařené, rozmačkané brambory a kousky vařeného hovězího masa. V receptu není použita žádná sůl, pouze čerstvé bylinky…