Telecí líčka na slanině

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 50 minut 4 porce Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

500 g telecích líček
350 g slaniny - gazdovské nebo anglické
250 ml vývaru nebo vody
1 menší mrkev
1 menší menší cibule
3 stroužky česneku
1 cm silný plátek másla
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Líčka opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a zlehka osolíme a opepříme.

  2. Slaninu nakrájíme na širší nudličky, mrkev nastrouháme na hrubých slzičkách, česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli nadrobno.

  3. V papiňáku na rozehřátém másle osmažíme slaninu s kmínem. Přidáme mrkev, česnek a cibuli a restujeme 4 minuty. Poté vložíme kostky masa a necháme je prudce zatáhnout.

  4. Podlijeme vývarem, nebo vodou, promícháme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 20 minut.

  5. Po ochlazení hrnec otevřeme, šťávu silným varem zredukujeme na hustější konzistenci a podle potřeby dochutíme.

    Podáváme se šťouchanými bramborami.

Poznámka

Pokud nemáme papiňák,(tlakový hrnec),maso dusíme v kastrolu do měkka cca 40 minut za občasného podlití a promíchání.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí líčka na slanině

Tématické fráze: telecí líčka telecí líčka nejlepší recepty telecí líčka recept recept na telecí líčka telecí líčka nejlepší recept recepty telecí líčka vepřová líčka na slanině teleci licka recepty telecí líčka-nejlepší recept recepty na telecí líčka recept telecí líčka licka na slanine teleci na slanině teleci licka v tlakovém hrnci telecí lička recepty přípravy telecí- recepty telecí líčka na másle telecí lýčka recept na líčka hovězí líčka top receptyanna kocikova