Vepřový guláš (nejen) se žampiony

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 60 minut 3-4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

700 g vepřové plece nebo krkovice
50 g uzeného špeku
3-4 lžičky mleté sladké papriky
200 g očištěných slovenských paprik (3 kusy)
70 g rajského protlaku
3 stroužky nasekaného česneku
160 g čerstvých žampionů (bílé nebo krémové)
cca 600 ml vývaru
jíška na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso a osmažíme.

  2. Po osmažení masa přidáme protlak a sladkou papriku a česnek, vše krátce osmažíme, přisypeme očištěnou a pokrájenou papriku, očištěné žampiony (pokud možno co nejmenší kloboučky), přilijeme cca dvě lžíce vody a za častého míchání necháme papriku a žampionky trochu povadnout.

  3. Vše poté zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, za občasného podlití a promíchání. Nakonec omáčku zahustíme dle potřeby jíškou (nebo hladkou moukou rozmíchanou ve vodě), krátce provaříme, dochutíme solí a pepřem dle chuti a můžeme podávat.

  4. Podáváme s těstovinami, knedlíkem, gnocchi, špeclemi, chlebem...

  5. Pokud máme rádi ostřejší jídla, přidáme s paprikami i kousek chilli papričky nebo feferonky.

Poznámka

Maso můžeme použít pochopitelně dle vlastní chuti i hovězí, krůtí, králičí...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 250 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový guláš (nejen) se žampiony

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: guláš na žampionech vepřovy gulaš na žampionech guláš ze žampionů žampionový guláš recept guls s zampiony recept na veprovy gulas na zampionech vepřový guláš z bramborami a žampiony recepty recept guláš se žampióny v papiňáku gulas s plece a zampionu veprovy na zampionech krémová vepřový guláš z plecka na žampionech

Zapomněl/a jsem heslo