Jemná pomazánka z lilku a čerstvého sýra
Recept ještě nebyl hodnocenLilek podélně rozpůlíme a pečeme cca 20 minut v předehřát troubě. Dužninu vyndáme lžičkou, přidáme k ní čerstvý sýr, olivový olej, prolisovaný česnek a dochutíme solí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek podélně rozpůlíme a pečeme cca 20 minut v předehřát troubě. Dužninu vyndáme lžičkou, přidáme k ní čerstvý sýr, olivový olej, prolisovaný česnek a dochutíme solí.…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Rýži uvaříme do měkka.Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pak česnek a nakonec mleté maso. Okořeníme solí, pepřem a kurkumou.Pak přidáme žampiony. Restujeme…
Brambory uvaříme ve slupce. Brokolici krátce povaříme. Rajčata pokrájíme na malé kostky, pórek na kolečka a česnek na plátky. Připravíme si zapékací mísu, kterou…
Jemné filety candáta opečené s vůní tymiánu a doplněné svěžím hráškovým pyré představují vytříbený pokrm, který potěší milovníky ryb i bylinek. Elegantní jídlo plné…
Lilek podélně rozkrojíme, pokapeme oliv. olejem a upečeme. Pak stáhneme slupku - střed umixujeme spolu s balkánským sýrem a česnekem - dle chuti. Hodí se spíš k bílému…
Do oleje vmícháme koření a přidáme maso. Promícháme, necháme asi hodinu odležet. Směs vlijeme do kastrolu a zprudka restujeme. Podlijeme a dusíme asi 15 minut. Pak si…
Z trochy vody, mouky, cukru a všeho droždí (vše z odvážených surovin) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a…
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody než je její objem (odměřte si tedy stranou v hrníčku, v mém kávovém šálku je quinoy zhruba do poloviny, čili zalila…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Zkuste rychlé a lehké jídlo, které připravíte ze sezónní zeleniny a koupených gnoccchi. Pečlivé dochucení a příprava obohacená o podlévání vínem a smetanou udělá i z…
Květák rozkrájíme na drobné kousky a rozmixujeme. Přidáme pokrájený česnek, petrželku, šunku a strouhaný sýr. Klepneme žloutky a okořeníme. Nakonec přidáme mouku a sníh…
Neloupaný lilek pokrájíme na kostičky a na tácu posolíme, necháme minimálně 15 minut. Potom na sítě propláchneme, důkladně vymačkáme papírovými utěrkami a na olivovém…
Smícháme smetanu, nasekané ančovičky a jogurt s bylinkami a kořením. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem a solí.Uvařené brambory lehce promícháme s máslem a polijeme…
máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno. Namočená rajčata scedíme, co nejvíce…
Maso si umeleme spolu s cibulí, česnekem a promícháme. Přidáme koření, strouhaný sýr, nakrájená rajčata, vejce a zahustíme strouhankou. Uděláme kuličky, které obalíme v…
V kastrolu pomalu vyškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Dále přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku, bylinky a pomalu opékáme.…
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu. V misce rozmícháme créme fresh s červenou kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným tymiánem,…
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Na pánev si dáme asi lžíci oleje a stehna opečeme z obou stran. Vytáhneme a do výpečku přidáme slaninu nakrájenou na kostičky. Po…
Zapečené vepřové maso s lilkem je sytý a lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s jemností lilku a bohatou směsí koření. Zapečením se chutě masa a…
Kaštany si na nejzaoblenější části nařízneme do kříže. Klidně můžeme říznout i do jádra - nevadí to. Kaštany vložíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut. Pak vyndáme…
Sojové nudličky uvaříme podle návodu na obalu, obvykle se vaří v dostatečném množství osolené a případně bylinkami nebo bujonem ochucené vody asi 15 minut. Necháme je…
1) Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici. …
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a asi půl minuty metlou mícháme. Pak přilijeme horkou vodu, sušený zeleninový vývar, skořici, oregano, rajský protlak,…