

Ledvinky "Vzpomínka na léto"
Suroviny 4 porce
- 3 ks vepřových ledvinek
- olej
- 2 stroužky česneku
- tymián
- bazalka
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 1 řapík celeru
- 1 červená paprika
- 1 malá cuketa
- 1/2 pórku
- 3 lžíce ostrého kečupu
- voda nebo vývar
- 100 ml červeného vína
Postup přípravy receptu
Ledvinky nejlépe den předem očistíme, nakrájíme na proužky a dáme přes noc vymáčet do studené vody.
Zeleninu očistíme a nakrájíme: cibuli na měsíčky, papriku a pórek na proužky, celer a cuketu na plátky, česnek nadrobno nasekáme.
Na pánvi rozehřejeme olej a na rozpálený dáme propláchnuté a okapané ledvinky.
Přidáme tymián, pepř, nasekaný česnek a necháme pod pokličkou pomalu dusit ve vlastní šťávě doměkka. Podle potřeby podlejeme trochou vody nebo vývaru.
Když jsou ledvinky měkké, necháme je vysmahnout na tuk, přihodíme pokrájenou zeleninu, promícháme, vmícháme kečup a zalijeme vínem. Podusíme už jen tak, aby zelenina způstala křupavá.
Dosolíme podle chuti a můžeme přidat i sušenou (nebo ještě lépe čerstvou) bazalku.
Jako příloha jsou nejlepší šťouchané brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ledvinky "Vzpomínka na léto"
-
Moc hezký receptík
Ledvinky máme rádi a toto je opět jiná a chutná verze
-
Danca:
čéče, nemůžu být přece pořád "pod vlivem"
-
Jana Remková: Jani, tak dej toho vína klidně 0,5 litránku...
-
Ledvinky mám moc ráda, ale potřebovala bych k těm bramborám trochu šťávy
-
Bibinka: Janinko (jmenuješ se stejně,jako moje dcera
),máš pravdu, taky udělám příště té "omajdy" víc
.
-
Dančo, tím by jsi nás uctila
ledvinky máme moc rádi a dělám je docela často a pokaždé jinak, tyhle vypadají taky pěkně, jen mi tam chybí více šťávy, my rádi všechno mokré
Dávám ti úplně ten 1.bod