Karbanátky se sýrem a ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenMaso dáme do mísy, přidáme sýr, petrželku, utřený česnek, ořechy, smetanu, sůl a pepř. Všechno důkladně promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso dáme do mísy, přidáme sýr, petrželku, utřený česnek, ořechy, smetanu, sůl a pepř. Všechno důkladně promícháme a ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme v…
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a v mléku namočený rohlík. Dobře promísíme a přidáme tolik strouhanky, aby šly tvarovat kuličky. Vytvoříme…
Vopred namočenú sóju uvaríme a scedíme. Marhule sparíme vriacou vodou, necháme 5 min postáť, scedíme a narežeme na malé kocky. Na oleji podusíme narezanú cibuľu s…
Papriky rozkrojíme, vyberieme semená a rozložíme na plech šupkou dolu. Vložíme do rúry rozohriatej na 200°C na 40 minút. Potom ich vyberieme, dáme na chvíľu do…
Najprv necháme špenát rozmraziť. Na olej hodíme na kocky pokrájanú cibuľu, osmažíme, zasypeme múkou, smažíme, pridáme posekaný cesnak a mlieko, miešame, uvaríme do…
Na oleji roztopíme kocky slaniny, pridáme kocky cibule, restujeme, potom pridáme očistenú a na slzičkovom strúhadle nastrúhanú tekvicu, pretlačený cesnak a paradajky …
Slaninu si nakrájíme na centimetrové proužky,cuketu ( neoloupanou) na asi 3mm kolečka,cibuli na tenká půlkolečka a česnek na plátky. Vyšší hrnec na polévku si…
Maso nakrájíme na menší kousky, které se dají napichovat na špíz. Ingredience na marinádu rozmixujeme a mixujeme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a z marinády…
Do misky uděláme marinádu z povidel, slivovice a tymiánu. Prsa osolíme a opepříme. Marinádou potřeme prsa a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Na rozpálené pánvi…
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme papírovou utěrkou, opepříme a osolíme zevnitř i zvenku a potřeme olivovým olejem. Na bocích…
Pomazánkový máslo, zakysanou smetanu, na jemnou natrouhany sýr, prolisovaný česnek dáme do mísi a vše důkladně promíchame a dochutíme soli.. Je to jednoduchy a rychli
Do vhodné mísy dáme nakrájenou cibuli + prolisovaný česnek + všechno koření (kromě b. listu). Přilijeme olej + pálivý nálev (s nakrájenou papričkou) + 100 gr strouhaného…
Vejce, mléko a mouku s práškem do pečiva v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou mladou cuketu s mozzarellou (tofu), jemně…
Rybu osolíme, okořeníme a společně s tymiánem necháme pár hodin marinovat v oleji. Až přijde čas přípravy večeře, na pánvi si rozehřejeme oříšek másla, na kterém…
Troubu předehřejeme na 170-180 °C. Špagetovou dýni rozřízneme podélně napůl, osolíme, posypeme chilli vločkami nebo nakrájenou chilli papričkou a plátky česneku (ty…
Sojovou drť uvaříme v osolené vodě, pak slejeme, trošku vymačkáme. V kastrolu opečeme na oleji nakrájenou cibuli, pak přidáme sojovou drť, společně orestujeme, pak…
Řepu, česnek, šalotku a zázvor rozmixujeme. Vmícháme smetanu, podle chuti sůl a pepř.
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat. …
Maso nakrájíme asi na prst silné proužky, oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenká kolečka, česnek na tenké plátky. Omyté paprikové lusky rozpůlíme, vyčistíme a…
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Sůl, provensálské koření a česnek promícháme s moukou.Přidáme Heru, vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme 1/2 hodiny…
Z těsta vyválíme dvě placky-těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo na pracovní plochu.Placku 4x nařízneme, masovou směs natřeme na placku a postupně překládáme přes…
Z těsta vyválíme dvě placky-těsto podsypáváme moukou, aby se nelepilo na pracovní plochu.Placku 4x nařízneme, masovou směs natřeme na placku a postupně překládáme přes…
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimentrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým…
Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho ve slané vodě asi 5 minut. Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, okořeníme a promícháme se žloutky. Rozpálíme…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Žabka zvyšuje nároky na kvalitu nebaleného pečiva, následuje slovenský trend
Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady
Byliny v kuchyni: Mangold je křupavější než špenát a uplatní se v koláči i v netradičním rizotu!