Řízky trochu jinak

Mleté maso Doba přípravy: 1,5 hod 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1,5 hod 0 názorů

Suroviny 4 porce

500 g mletého masa
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce majoránky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 kelímek 33% smetany
strouhanka
olej na smažení
Na obalení:
vejce, hladká mouka, strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli nakrájenou na jemno, prolisovaný česnek, koření, hořčici a nakonec do masové směsi zašleháme smetanu a zahustíme strouhankou tak, aby směs jen mírně lepila. Dáme odležet do lednice. Já dala přes noc, ale dvě hodiny stačí.

  2. Navlhčenou rukou vytvoříme kouli, ze které uplácneme placku a obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance.

  3. Tvoříme vždy tenčí placky, aby se pořádně propekly. Smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

Komentáře k receptu Řízky trochu jinak

K receptu nejsou žádné komentáře.