Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 60 minut 2 porce Mleté maso 14 názorů

Suroviny

1 velký lilek
400 g mletého masa
1 vajíčko
100 g strouhaného sýra
1-2 stroužky česneku
2 dcl smetany na vaření
100 g anglické slaniny
asi 15 cm pórku
sůl
pepř
olej na vymazání pekáčku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem.

  2. Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhaný sýr, sůl a pepř a pořádně vše propracujeme.

  3. Na dno pekáčku nejprve naskládáme kolečka lilku, které potřeme mletým masem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a následně poklademe anglickou slaninou. Nakonec na směs naklademe zbytek lilku a pekáček vložíme do vyhřáté trouby.

  4. Pečeme na 250°C asi 20 minut, poté zalijeme smetanou a pečeme na 200°C asi ještě 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou

  • TerezaVe: Já děkuji za přínosný komentář;-)

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Silně jedlé i bez smetany, sýru, bílku (se dvěma žloutky) a slaniny. Lilek mleté maso zajímavě doplňuje. Přidala jsem ještě Italské bylinky na ochucení, když neochucujeme přísadami, co nám "žaludky neberou". Maso používám krůtí stehno bez kůže, co si pomelu a během pečení přidám olej na doplnění tučnosti.
    Možná ještě příště zkusím o jednu vrstvu navíc a přidat lilek, aby ještě více doplnil zeleninovou chuť k masu.
    Díky za inspiraci.

    Odpovědět

  • thomassinno: No nazdar kámo :-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Mnaaaam , urcite vyzkousim :) lilek mam rad a v kombinaci s mletym masičkem, dobrutka :-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

  • cecilka::-O:-O No, mám dojem, že "odborník" je nějak mimo, omlouvám se, ale nic jiného mne nenapadá:-O

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: moc pěkné :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    cecilka:
    Buď vy z nás, nebo odborník z vás si dělá srandu...:-D

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Môže to byť dobré, ale s anglickou slaninou:-?:-?:-?:-?:-?:-?
    Tá je totiž určená iba na priamu konzumáci a nie na varenie, pečenie a pod. Info mám od odbornka-mäsiara.

    Odpovědět

  • Zdeněk Krupička: Taky už mám vyzkoušeno;-)

    Odpovědět

  • Zdeněk Krupička Zdeněk Krupička(neregistrovaná)

    Dobré, lilek je prima, nejsem vegetarián, to ne ale mám rád lilek odjakživa jen trochu jinak. Na kolečka nakrájet cca 1-2cm silné, slupku pryč, nepotit, obalit v trojobalu, usmažit do zlatova, s vař.bramborem, tatarkou, pochutina na druhou.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    hezké:yes:

    Odpovědět

  • Angel 666: šmankote děkuji!!!:-O

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Jano, uteklo Ti z ingrediencí mleté maso :-))

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty lilek se sýrem a smetanou lilek recepty lilek se smetanoz lilek s mletým masem recepty s lilkem,mletym masem a smetanou zapečený lilek s pórkem recept na maso se smetanou lilek recept lilek obalený v mletém masem lilek na kolečka maso recepty lilek smetanou lilek zdenek pórková s mletým masem a smetanou lilky s mletym masem a smetanou pochutiny s lilku mlete maso porek smetana recepty lilek s mletym masem porek cuketa s mletým masem a anglickou slaninou lilek s mletým masem a brambory příprava a ochucení lilku