Lilkový salát

paajus Kuchařka: paajus

Doba přípravy: asi hodina Saláty 9 názorů

Suroviny

2 lilky
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
3 stroužky česneku
citronová šťáva z 1/2 citronu
trošku černého pepře
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilek opečeme na ohni nebo na grilu, oloupeme a dáme jej do cedníku na asi půl hodiny, abychom se zbavili přebytečných tekutin.

  2. Oloupaný lilek rozmačkáme vidličkou, během toho přidáme olej, rozmačkaný česnek, citrónovou šťávu, pepř a trošku soli. Podáváme studené.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Lilkový salát

  • spagetka spagetka

    paajus - to je o.k., už se to opravilo, nic si z toho nedělej, každému něěkdy ta ruka na klávesnici ujede ;-);-)

    Odpovědět

  • paajus paajus(autorka receptu)

    ??? nechapu... je tam "vidlickou" s I....:-//

    Odpovědět

  • jita jita(neregistrovaná)

    pekne, jen vYdlicka se pise s I !!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpovědět

  • paajus paajus(neregistrovaný)

    moris, já to taky nemyslela zle. příště vyzkouším podle tebe. Jsem teď nějakou dobu v zahraničí a jak se říká asi "jiný kraj jiný mrav" takhle to tada dělají a já to taky zkoušela.:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    paajus, já jsem to nemyslela zle :-), ale je fakt, že mě překvapil Tvůj postup. Ráda věřím, že to bylo výborné, taky dělám, ale obráceně ;-):-))

    Odpovědět

  • paajus paajus(neregistrovaný)

    maris: připravovala jsem... lilek jsem v alobalu vložila do uhlí, které zbylo po grilování, pak ho nechala odstát v cedníku, dle receptu, který jsem dostala od mé známé, a pak pokračovala dle návodu dál. Bylo to výborné.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Maris, máš postreh...baklažány pečiem bežne v rúre, ale si neviem predstaviť po upečení čo z nich vytečie...a vlastne neviem, ako sa pečie baklažán na ohni...

    Odpovědět

  • maris maris

    paajus, sice tady máš fotku, ale nejsem si jistá, jestli jsi to připravovala. Lilek se dává vypotit syrový, osolený,/ tím se zbaví i případné hořkosti / a ne až po opečení, to vážně nevím, co by Ti z něho vyteklo :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pavli, ja by som to asi nazvala pomazánkou...keďže je to už rozmačkané vidličkou...Z baklažánu tak robím falošný kaviár. Keď robím šalát, tak baklažán krájam na kocky. Ale pretože lilek môžem na všetky spôsoby a oceňujem aj jednoduchosť receptu, dávam +.

    Odpovědět

Tématické fráze: lilek salát salát s lilkem salát lilek salát z pečených lilků lilek do salátu salát z lilkem salat z baklazanu recepty lilek salát lilek recepty salát arabský salát arabske salaty arabský salát s lilkem lilek v salatu lilek saláty baklažán salát lilek-salát lilkovzy salat lilek do salátu recepty lilek salát recept lilek na ohni

Zapomněl/a jsem heslo