Jehněčí s cuketou
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jehněčí maso je velmi kvalitní maso, jemné na chuti a zároveň je skvělým zdrojem železa a zinku. Připravte z kousků plecka lahodný guláš, do kterého dáte také…
Kuřecí stehna, nebo i celé kuře si osušíme a potřeme rozetřeným česnekem se solí. Mírně posypeme čili kořením, dáme do pekáčku, podlijeme a pečeme dočervena. Podáváme s…
V mlieku rozmiešame krupicu a štipku soli a necháme 10 minút nabobtnať. Potom za stáleho miešania uvaríme kašu ( asi 10 minút ). Necháme prechladnúť, vmiešame žĺtky a 50…
Na olivovém oleji osmahneme kolečka česneku dozlatova, přidáme omytou a okapanou rukolu, jemně osolíme a posypeme barevným pepřem. Vsypeme do mísy a necháme trochu…
Vsechny suroviny na testoviny smichame, vypracujeme hladke testo, ktere zabalime do mikrotenove folie a nechame v chladu cca 45 minut odpocinout. Porek nakrajime na…
Všetko spolu pomelieme.Pridáme vajička a prelisovaný cesnak.Naplníme fľaštičky, uzavrieme a sterilujeme 20 minút.
Zelí si připravíme klasickým způsobem: Na sádle zpěníme cibulku, po chvíli přidáme zelí a dusíme asi 15 minut – zelí se bude ještě péct, proto není třeba to přehánět,…
Játra očistíme, osušíme a ve spoji rozřízneme. V pánvi rozehřejeme tuk a játra ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme pomerančovou šťávou, přidáme worcester a…
Fazolky překrájíme na menší kousky a dáme vařit lehce podlité dopoloměkka. Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do vařící vody, po malé chvilce vyndáme, sloupneme…
V pánvi na drobně pokrájeném špeku (nebo slanině) trošku opečeme posekaný česnek, přidáme postupně špenátové lístky, promícháme a necháme zavadnout.Zapékací misku nebo…
Maso očistíme, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka, česnek a kapii na plátky, cuketu oloupeme, také nakrájíme na půl…
Posypeme vepřové plátky polovinou pepře a osolime. Olej (polovinu z udane dávky) ohřejeme ve větší pánvi na středně vysoké teplotě, teplotu zmirnime a přidáme všechny 4…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a zpěníme na oleji. Přimáčkneme lisem stroužky česneku, když se rozvoní, zasypeme pokrájeným hovězím masem. Restujeme do doby, než maso pustí…
Brambory a zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na hranolky, zeleninu na kostičky. Vše omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.Přidáme oloupanou…
Špagety uvaríme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu spolu s bobkovými listami.Pridáme natenko narezané satopky zeleru, na kolieska nakrájaný pór a orestujeme.Vložíme…
Máte doma rybáře, kteří vás zásobí rybím masem? Určitě přivítáte recept na fajn rybí karbanátky. Výkonný robot pomůže odstranit problém s rybími kostmi, dobré ochucení…
Na tuku zpěníme drobně krájenou cibuli, po chvilce k ní přidáme krájené bedly a ještě chviličku smažíme. Zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme, promíchneme a zalijeme…
Rybu osolíme,okoreníme korením na ryby alebo grilovacím,potrieme horčicou,pretlačeným cesnakom,posypeme mletou paprikou a pokvapkáme citrónom.Necháme chvíľu odstáť…
Všechny suroviny na marinádu promícháme a do ní vložíme maso, nakrájené na malé kousky, promícháme s marinádou a necháme přes noc, nejlépe 24 hodin v chladnu odpočívat.…
Maso dáme do mísy a smícháme s drobně nakrájenou cibulí i lahůdkovou cibulkou, propasírovaným česnekem, dáme nastrouhané sýry, přidáme propasírovaný česnek a smetanu,…
- na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäsko posolíme , okoreníme -pridáme jogurt do ktorého sme pridali prelisovaný cesnak(necháme stáť asi 20 min.) - po odležaní kúsky…
Rychlý a jednoduchý recept, který v sobě spojuje vůni čerstvých hub, česneku a kapku vína. Jemně zahuštěná směs se skvěle hodí k rýži nebo těstovinám a potěší každého,…
V hmoždíři rozdrťte fenyklová semínka a rozmarýn. V misce smíchejte med, rozmačkaný česnek, koření, sůl a pepř podle chuti a pomažte touto pastou panenky. Vložte je do…