

Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou
Suroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 větší cibule
- majoránka
- 3-4 stroužky prolisovaného česneku
- 1 PL hořčice
- 1 zakysaná smetana (nebo bílý jogurt)
- 1-2 vejce
- 2 PL škrobové moučky (strouhanka nebo polohrubá mouka)
- 4-5 PL zmražené barevné zeleniny s kukuřicí
- 1 sušená nadrcená chilli paprička
- pažitka
- libeček (jiné bylinky)
- vývar (voda)
- olej
- sůl
- pepř
- na náplň:
- 180 g dobré slaniny
- 150 g mozzarelly nebo hermelínu
- 1 červená paprika
- zelená nať z jarních cibulek
Postup přípravy receptu
Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, na jemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku (polohrubou mouku nebo strouhanku). Nakonec přimícháme zmraženou barevnou zeleninu s kukuřicí.
Masovou hmotu mokrou rukou rozprostřeme na vodou pokropenou mikroténovou fólii a rozprostřeme na větší placku. Na povrch placky položíme přes sebe větší plátky slaniny a na ně poklademe kolečka mozzarelly (hermelínu). Posypeme proužky červených paprik a pokrájenou zelenou natí z jarních cibulek.
Připravíme si velký obdélník alobalu, který potřeme olejem (tukem) a sekanou do něj přeneseme. Zabalíme do šišky. Dáme na plech nebo pekáček, podlijeme vývarem (vodou) a pečeme asi 25-30 minut na 180-200°C.
Po této době alobal odstraníme a sekanou dopékáme dalších 30 minut, aby měla hezkou kůrku a byla pěkně zlatavá. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. Výborná je sekaná i studená s chlebem a hořčicí. Můžeme také udělat dvě placky, na jednu polovinu masové placky dáme náplň a pak přikryjeme druhou polovinou masové hmoty (placky) a zabalíme.
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem poprvé recept se smetanou a škrobovou moučkou, sekaná držela pěkně pohromadě, tak jsem si vyzkoušea jinou variantu sekané.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou
-
Děkuji za prima receptík
. Byla to zajímavá sekaná, moc jsme si pochutnali. Jenom mi přišlo už zbytečné přidávat do mletého masa další zeleninu, tak jsem ji vynechala
. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom přidám fotečku
.
-
Ivana79: děkuji Ivu, to jsi mne moc potěšila Ty i Tvůj přítel
-
Ivka,tak ja som tvoju sekanú vyskúšala a priateľ ju ohodnotil slovami,že lepšiu sekanú ešte nejedol
Mne tiež veľmi chutila ale keďže som tehotná,ja som si dala s brokolicou a šalátom(ako zdravšiu variantu
)a on mal so zemiakovou kašou a nakladanými cibuľkami
Pridávam tri fotky a veľký bod
-
Děkuji všem za pěkné komentáře a jsem ráda, že se Vám recept líbil
-
vypadá to jedle
-
pěkný rcp
-
nofrona: díky Markétko
-
-
Jana Remkova: díky Jani
-
chocolate: děkuji
-
tejaja: děkuji, tvůj postup příště zvolím také, je zajímavý, rychlejší, na chleba bezvadné, zelenina se zde jmenuje "Vegetable" a je výborná.
-
Moc hezká sekaná Ivanko
, zaslouží bod a uložení.
-
Ivča, teraz si zabodovala
Tá zelenina je moja krvná skupina, u nás sa predáva pod názvom Trio alebo Maďarská zelenina. Kupujem ju v Metre v 2,5 kg balení a mám ju vždy v mrazáku. Takúto sekanú ako máš robievam, ale zeleninu vmiešam do mäsa a nepečiem ako šišku, ale na pekáči a potom režem na kocky. Ak potrebujem na studený nárez, tak robím malé šúľky, s priemerom asi 7-8 cm, nechám dobre vychladnúť v chladničke a režem na plátky cca 0,5 cm hrubé. Na mise to vyzerá krásne.
Máš bodík -
Od pohledu krásné, chuť bude bezvadná
-
Zkusila jsem sekanou takto Ladi, nalákal mne včera Tvůj recept, tak jsem udělala ještě jednu šíšu jinak