Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou

varilamyskakasicku Kuchařka:

Mleté maso 16 názorů

516

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
300 g mletého hovězího masa
1 větší cibule
majoránka
3-4 stroužky prolisovaného česneku
1 PL hořčice
1 zakysaná smetana /nebo bílý jogurt/
1-2 vejce
2 PL škrobové moučky /strouhanka nebo polohrubá mouka/
4-5 PL zmražené barevné zeleniny s kukuřicí
1 sušená nadrcená chilli paprička
pažitka
libeček (jiné bylinky)
vývar (voda)
olej
sůl
pepř
na náplň:
180 g dobré slaniny
150 g mozzarelly nebo hermelínu
1 červená paprika
zelená nať z jarních cibulek
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obě pomletá masa promícháme se solí, vejcem, škrobovou moučkou, na jemno pokrájenou cibulkou, smetanou, prolisovaným česnekem, hořčicí, chilli papričkou, majoránkou, pepřem a bylinkami. Podle hustoty hmoty přisypáváme postupně škrobovou moučku (polohrubou mouku nebo strouhanku). Nakonec přimícháme zmraženou barevnou zeleninu s kukuřicí.

  2. Masovou hmotu mokrou rukou rozprostřeme na vodou pokropenou mikroténovou fólii a rozprostřeme na větší placku. Na povrch placky položíme přes sebe větší plátky slaniny a na ně poklademe kolečka mozzarelly (hermelínu). Posypeme proužky červených paprik a pokrájenou zelenou natí z jarních cibulek.

  3. Připravíme si velký obdélník alobalu, který potřeme olejem (tukem) a sekanou do něj přeneseme. Zabalíme do šišky. Dáme na plech nebo pekáček, podlijeme vývarem (vodou) a pečeme asi 25-30 minut na 180-200°C.

  4. Po této době alobal odstraníme a sekanou dopékáme dalších 30 minut, aby měla hezkou kůrku a byla pěkně zlatavá. Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. Výborná je sekaná i studená s chlebem a hořčicí. Můžeme také udělat dvě placky, na jednu polovinu masové placky dáme náplň a pak přikryjeme druhou polovinou masové hmoty (placky) a zabalíme.

Poznámka

Zkusila jsem poprvé recept se smetanou a škrobovou moučkou, sekaná držela pěkně pohromadě, tak jsem si vyzkoušea jinou variantu sekané.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mozaiková sekaná, plněná mozzarellou a anglickou slaninou

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo