Segedínský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenDušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není tak složité, jak by…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 217 kJ / 52 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není tak složité, jak by…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra…
Za italským názvem aglio olio se skrývá velmi snadný recept na vynikající pikantní těstoviny. Aby vás tradiční pokrm původem z Neapole přenesl rovnou na dovolenou,…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Tato aromatická a barevná směs zeleniny a vajec, smíchaná s lahodnou rýží a dochucená asijskými kořeněnými omáčkami, vám přinese autentický zážitek z asijské kuchyně…
Do zamračených podzimních dnů se hodí dobrá krémová dýňová polévka. Díky zázvoru a chilli papričce je příjemně pikantní a skvělá na zahřátí. Podáváme ji posypanou…
Špagety aglio olio e peperoncino jsou základním receptem pro přípravu italských těstovin. Na první pohled obyčejný recept, je postaven na kvalitních a čerstvých…
Kulajda patří mezi stálice české kuchyně. Tato tradiční krémová polévka však v tomto receptu dostává nový rozměr díky bohaté porci zeleniny. Lehčí a barevnější polévka…
Kdo by neznal utopence, lahůdku studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Tak tuhle minutku si stoprocentně zamilujete! Pečeně z vepřové panenky je jemná a šťavnatá. Pokud maso navíc naložíte do bylinkové marinády, získá nádhernou vůni a…
Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v…
Jednoduchá a vydatná - přesně taková je polévka minestrone, pocházející z Itálie. V polévce najdete opravdu spoustu zeleniny, například rajčata, celer a fazole. Polévku…
Vietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Máte rádi pálivé pokrmy? Chcete jídlu dodat pikantnost a mít možnost si vybrat své oblíbené chilli papričky? Udělejte si vlastní pálivou omáčku, kterou ohromíte přátelé…
Pikantní dýňová polévka vonící po kari, okořeněná chilli papričkou, vás zahřeje a postaví na nohy. Její příprava je jednoduchá a milovníci těchto hutných a sytých…
Chcete si připravit rychlé, chutné a vyvážené jídlo? Toto šťavnaté kuřecí maso doplněné nadýchanou rýží, avokádovou salsou a barevnou zeleninou vás ohromí svou…
Rozehřejeme troubu na 200°. Papriky vložíme do pekáčku, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut - až se na nich začnou dělat puchýřky. Horké dáme do sáčku, uzavřeme a…
Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché: očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít…
Tyto mexické fazole připravované na způsob chilli con carne jsou oblíbené pro svou jednoduchost jídla z jednoho pekáčku. Jejich pikantnost si můžete upravit kořením dle…
Těstoviny uděláme domácí nebo uvaříme podle návodu na obalu.Česnek a chilli papričku nasekáme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem dáme česnek, papričku a krevety smažíme…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…