Segedínský guláš
Recept ještě nebyl hodnocenDušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není tak složité, jak by…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 217 kJ / 52 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není tak složité, jak by…
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Často se stává, že nesprávný postup přípravy dokáže jídlo prakticky zkazit, přestože používáme dobré ingredience. U jater to platí dvojnásob. Když vepřová játra…
Ve Vietnamu se polévka Pho často podává k snídani, aby se dobře odstartoval den. Pokud pro vás tato představa není příliš lákavá, klidně si tuto voňavou polévku dejte k…
Za italským názvem aglio olio se skrývá velmi snadný recept na vynikající pikantní těstoviny. Aby vás tradiční pokrm původem z Neapole přenesl rovnou na dovolenou,…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Prostá a dokonalá kombinace ingrediencí, taková je klasika v podobě srbské kotlety. Tradiční receptura si žádá sterilovanou kapii, ale v našem receptu jsme ji kvůli…
Utopenci jsou skvělou pochoutkou nejen z hospody. Připravte si jejich alternativu ze salámu gothaj, který má svoji typickou chuť. Plátky salámu nakrájené na proužky jsou…
Máte-li rádi na talíři "exotiku", bude vám chutnat i osvěžující a pikantní polévka připravená podle tohoto receptu. Úžasně vonící polévku podáváme v miskách a určitě v…
Růžičková kapusta má svoji sezónu v zimě. Pokud ji pěstujete, tak si můžete jít čerstvou natrhat ze stonku. Zelené kuličky pak přidejte k bramborám, doplňte šunkou,…
Tato aromatická a barevná směs zeleniny a vajec, smíchaná s lahodnou rýží a dochucená asijskými kořeněnými omáčkami, vám přinese autentický zážitek z asijské kuchyně…
Do zamračených podzimních dnů se hodí dobrá krémová dýňová polévka. Díky zázvoru a chilli papričce je příjemně pikantní a skvělá na zahřátí. Podáváme ji posypanou…
Pomalu pečené vepřové maso v pekáčku plném zeleniny a kvalitní šunky zní velmi lákavě. Udělejte jej pikantní s chilli papričkou nebo úplně jemné, pro celou širokou…
Kdo by neznal utopence, lahůdku studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Rozehřejeme troubu na 200°. Papriky vložíme do pekáčku, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut - až se na nich začnou dělat puchýřky. Horké dáme do sáčku, uzavřeme a…
Vietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Máte rádi pálivé pokrmy? Chcete jídlu dodat pikantnost a mít možnost si vybrat své oblíbené chilli papričky? Udělejte si vlastní pálivou omáčku, kterou ohromíte přátelé…
Očištěné minutkové maso nakrájíme na nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme světlou sójovou omáčku a olej. Dobře promícháme a uzavřené dáme do chladu, než…
Když zatoužíte po dokonale měkkém hermelínu a chcete si dopřát víc než jen potřené kolečko s kořením, přichází tento recept jako odpověď na vaše přání. Sladká podušená…
Špagety aglio olio e peperoncino jsou základním receptem pro přípravu italských těstovin. Na první pohled obyčejný recept, je postaven na kvalitních a čerstvých…
Pikantní dýňová polévka vonící po kari, okořeněná chilli papričkou, vás zahřeje a postaví na nohy. Její příprava je jednoduchá a milovníci těchto hutných a sytých…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…