Rychlá sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenV míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máme ověřený.Přidáme podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 322 kJ / 555 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 40,00 g |
| – nasycené | 20,00 g |
| – nenasycené | 20,00 g |
| –– mononenasycené | 12,00 g |
| –– polynenasycené | 8,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 600 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 40,00 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
V míse natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout.Přidáme najemno mleté maso - buď mleté doma nebo z obchodu, který máme ověřený.Přidáme podle…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…
Chléb ze špaldové mouky připravíte snadno pomocí sušeného droždí. Není třeba dlouhého hnětení, stačí propojit suroviny a nechat vykynout. S přídavkem sušené smažené…
Zbylo vám pár krajíců chleba a rodina má hlad nebo už jste chtěli starší chleba vyhodit? Nejdříve vyzkoušejte tento jednoduchý recept na křupavé placičky s česnekem a…
Receptů na bramboráky jsou stovky. Každá kuchařka pokládá ten svůj za nejlepší a taky záleží na zvyku každého z nás. Přesto je dobré si občas zkusit něco nového, co vás…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto výtečném pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Čočka je plnohodnotná, výživná a chutná potravina, která je stará několik tisíc let. Asi nejznámější recept z ní je čočka na kyselo. Je to jednoduché a levné jídlo,…
Rychlovka k obědu nebo k večeři, na kterou můžete upotřebit i zbytky z předešlého dne. Rýži orestujeme zprudka s kořením a zeleninou a nakonec k ní přidáme i kousky…
Výtečný nedělní oběd zvládnete s pomocí pomalého hrnce připravit téměř bez práce. Vepřové plátky na zelenině a žampionech, zůstanou díky přípravě při nižší teplotě…
Plněné bramborové knedlíky, sypané cibulkou, jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou, případné střívko odstraníme. Mrkev očistíme a nakrájíme na julienne nožem (nebo škrabkou), z cukety odstraníme semeník a…
Těsto rozvineme a delší stranu rozkrájíme na 24 proužků. Z každého kousku smotáme hada.Párek napíchneme na špejli a kolem dokola nařízneme do spirály. Opatrně roztáhneme…
Na knedlíčky gyoza nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí domova. Původem jsou sice z Číny, ale veliké oblibě se těší v…
Do zavíratelné misky uděláme marinádu. Dáme jogurt, koření, špetku soli, pastu a olej. Přidáme nastrouhaný zázvor, 1 lžíci smažené cibulky, prolisovaný česnek a vše…
Oloupeme a pokrájíme cibuli, osmažíme ji na sádle nebo oleji. Polovinu odebereme, když je ještě bledá a druhou polovinu osmažíme dozlatova. Pokud použijeme smaženou…
Jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky a společně se zbývajícími surovinami přidáme k bramborové kaši. Vše zpracujeme a necháme 5-10 minut odpočinout. Pokud se bude…
Slaninu nakrájíme na proužky a vyškvaříme na pánvi. Hermelín nakrájíme na plátky. Z nastrouhaných brambor a zbytku ingrediencí zamícháme těstíčko. Na pánev s trochou…
Játra s cibulkou smažená na sádle necháme vychladnout a poté natřeme na čerstvé pečivo. Na dochucení můžeme použít i anglickou slaninu nebo předsmaženou cibulku, ale…
Maso nakrájíme na kostky, papriku na kolečka. Připravíme pekáč a maso, rozpuštěné sádlo, cibuli a zbytek surovin kromě zelí a smetany, promícháme.Zalijeme vývarem,…
Brambory nastrouháme, škvarky umeleme nebo nasekáme nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami a na plech vyložený pečícím papírem rukama tvoříme šišky.Pečeme v troubě…
Hrachová kaše nemusí vždy připomínat školní jídelnu. Hrách povaříme s celerem, zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a ochutíme parmazánem. Kaši podáváme posypanou…
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování.…
Do 100 ml vlažného mléka rozmícháme lžičku cukru, droždí a lžíci mouky, necháme asi 10 minut vzejít kvásek. Potom promícháme - důkladně - s ostatními surovinami a…
Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na malinké růžičky nebo posekáme na kousky. Obojí zblanšírujeme 3 minuty ve vroucí vodě, slijeme a necháme…