Masové kuličky na kedlubnách
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté masové kuličky z mletého masa se skvěle doplňují s jemně dušenými kedlubnami na sádle. Nenáročné jídlo, které potěší jak milovníky klasiky, tak ty, kdo hledají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté masové kuličky z mletého masa se skvěle doplňují s jemně dušenými kedlubnami na sádle. Nenáročné jídlo, které potěší jak milovníky klasiky, tak ty, kdo hledají…
Připravit vláčný cuketový chleba podle tohoto receptu zvládne i úplný začátečník. O těsto není potřeba nějak zvlášť dbát, po vymíchání v klidu kyne třeba celou noc a my…
Kuřecí maso plněné efektní mozaikovou náplní se skvěle hodí jako slavnostní oběd i součást obložené mísy na oslavu. Chutná výborně teplé i studené a náplň snadno…
Maso rozklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme do misky chvíli odpočinout. Rozehřejeme olej, vložíme maso a opečeme po obou stranách je…
Oloupané brambory, česnek, očištěný celer i mrkev najemno nastrouháme. Směs zeleniny okořeníme, přidáme vejce a smaženou cibuli.Trošku zahustíme moukou a strouhánkou a…
Na rozbalený plát listového těsta do tří čtvrtin šířky rozložíme slaninu, na ni dáme syrové listy baby špenátu, potřeme zakysanou smetanou a posypeme sušeným česnekem.…
Mleté maso důkladně promícháme s vajíčkem, kroupami, cibulkou a kořením. Cibule oloupeme, ukrojíme rovně vršek i část u kořínku, překrojíme a opatrně rozebereme na…
Vše smícháme ve směs, dle potřeby ještě přisolíme, ale drůbeží polotovar je už předem slaný, tak pozor! Přendáme do formy nebo utvoříme šišku a pečeme v troubě na 180°C…
V kastrůlku na oleji nebo sádle podusíme špenát, ochutíme ho česnekem, solí, přidáme minimálně dvě hrsti smažené cibulky, půl kelímku 12% smetany a hrst strouhánky. Na…
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Brambory nastrouháme najemno a zalijeme ohřátým mlékem (aby moc neztmavly). Promícháme a přes cedník vymačkáme do malého kastrůlku. Vymačkanou vodu s mlékem ohřejeme,…
Fazolky necháme rozmrznout (nebo propláchneme na sítě horkou vodou a necháme okapat. V pánvi na troše oleje lehce promícháme sušenou cibulku, vhodíme fazolky, osolíme,…
Zcela vychladlé brambory i Nivu nastrouhejte na jemném struhadle, promíchejte a přidejte ostatní suroviny. Se solí opatrně, chutnejte, Niva je slaná.Stačí důkladně…
Krůtí křída pomažeme směsí hořčice, sojové omáčky, chilli pasty, můžeme přidat trochu medu, zavařeniny nebo kečupu - podle vlastní chuti a zvyklostí, obložíme čtvrtkami…
Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí - raději kremžskou, složíme do pekáčku a zasypeme…
Slaninu naskládáme vedle sebe na papírovou utěrku na talíř vhodný do MVT, zakryjeme druhou utěrkou (aby neprskala kolem), zapneme na 800 W na 3,5 minuty. Nebo opražíme…
Do misky nalejeme rajčatovou passatu, přimícháme semínka a necháme v lednici přes noc nabobtnat. Můžeme použít i rajčatovou šťávu, tomu se ale přizpůsobí množství chia…
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.Přilijeme vývar, vhodíme bylinky…
Zapékací misku vyložte plátky slaniny a a zasypte strouhanými sýry promíchanými s kořením. Koření můžete zvolit podle své chutí, já dala chilli a česnek, určitě je dobré…
V omytém krůtím křídle pomocí špičatého nože oddělíme většinu kůže od masa, vyložíme slaninou a naplníme směsí kuliček, cibulky a husté omáčky. Vložíme snítky rozmarýnu,…
Nejdříve dáme vařit osolenou vodu. Brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Přidáme krupici a cibulku a zpracujeme.Utvoříme dva válečky a dáváme do vařící vody.…
Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky, omytou papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky a očištěné žampiony na plátky.…
Povíjnice vodní alias vodní špenát je jedním z druhů méně známých asijských zelenin. Rychlá příprava, typické asijské ochucení a dobrá přílohová rýže učiní ze svazku…
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si…