Kefírové bramboráčky s Romadurem
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si oblíbíte i tuto verzi.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 910 kJ / 1 174 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,68 g |
Tuky | 30,38 g |
Vláknina | 22,12 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 171,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme najemno a zbytek nahrubo. Rukou lehce promačkáme a slijeme vodu.
Krok 2: Přidáme vejce, kefír, česnek a koření. Nakonec přisypeme mouku a strouhanku, aby těsto mělo středně hustou konzistenci. Pokud by bylo těsto příliš tuhé, přilijeme kefír, pokud je tekuté, přidáme strouhanku.
Krok 3: Těsto nabíráme lžící a na pánev s rozehřátým sádlem děláme placičky. Smažíme z jedné strany dozlatova.
Krok 4: Po otočení poklademe tenkými plátky Romaduru a dosmažíme z druhé strany do křupava. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Zveřejněno 15. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírové bramboráčky s Romadurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZkG
Moje poznámka
Kefírové bramboráčky s Romadurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZkG
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 22 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 23 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 2 hodinami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 3 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 3 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 4 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 7 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 7 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 7 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 7 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
kefír,
mouka polohrubá,
strouhanka,
cibule sušená smažená,
česnek,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
majoránka,
sádlo,
sýr romadur
Komentáře (2)