

Zapečené špenátové gnocchi
Suroviny
- 1 balení gnocchi (kupuji v Lidlu)
- 400 g mraženého listového špenátu
- 100 g parmazánu
- 1 kelímek 12% smetany
- 1 kelímek zakysané smetany
- sušená smažená cibule
- česnek
- sůl
- strouhanka
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
V kastrůlku na oleji nebo sádle podusíme špenát, ochutíme ho česnekem, solí, přidáme minimálně dvě hrsti smažené cibulky, půl kelímku 12% smetany a hrst strouhánky.
Na pánvi na malém množství tuku opečeme - bez předvaření - gnocchi dozlatova a přimícháme ke špenátu.
Ustrouháme parmazán, vmícháme ho do zakysané smetany, přidáme zbytek sladké smetany, hrst strouhánky a trochu sušeného práškového česneku.
Špenát a gnocchi přesuneme do zapékací misky, povrch pokryjeme smetanou s parmazánem a zapečeme v troubě - cca 10-15 minut.
Povrch lze ozdobit upečenými a osušenými plátky anglické slaniny.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Zapečené špenátové gnocchi
-
Řadím se k fandům takových jídel, jak koukám, je nás takových více
+9
-
Tahle jídla mám moc ráda
. Špenátu nebo mangoldu sním za rok velké množství, ale svaly jako Pepek námořník nemám
Jak říká Bibinka, ani já bych nemusela zapékat
-
I já bych si pochutnala
-
Na tomhle bych si pochutnala taky
-
Určitě by nám doma chutnalo, pěkný recept
+
-
Já mám ráda všechno se špenátem, takže tohle by mi taky chutnalo
-
Jituš, mě by stačilo ty gnocchi promíchané se špenátem, jak máš na 3.fotce a vůbec bych nemusela zapékat. Máš 2.
-
Jituš, mě by stačilo ty gnocchi promíchané se špenátem, jak máš na 3.fotce a vůbec bych nemusela zapékat. Máš 2.
-
Tohle bych taky mohl....
-
Gnocchi se špenátem miluji
Ve středu přijede Eismann, hned nakoupím Gnocchi i špenát