Kulajda z cukety
Recept ještě nebyl hodnocenKlasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Křupavé karbanátky z cukety voní česnekem a cibulkou a uvnitř překvapí nastrouhaný tvrdý sýr. Skvělé jsou servírované horké s bramborovou kaší, ale můžeme je také…
Znáte prezidentské řízky? Ideální volba pro každou speciální příležitost, ale můžete ho samozřejmě připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Recept si okamžitě zamilujete,…
Vepřovou kýtu opečenou na sádle podusíme a podáváme se skvělou šťávou připravenou na paprikovo-cibulovém základě a zahuštěnou netradičně jablkem. Výborně chutná s…
Kapustové karbanátky můžete připravit s masem i bez něj. Velmi chutné jsou s kouskem uzeného nebo salámu. Pokud jste je nikdy nezkoušeli, tak neváhejte dlouho. Jsou tak…
Švejžužu je marinované kuřecí nebo vepřové maso, které je oblíbené svou chutí a rychlou přípravou. Podle našeho receptu si připravíme švejžužu z vepřového masa a…
Ochutnejte Mexiko! Quesadilla s kuřecím masem a sýrem poslouží jako výborná večeře nebo lehký oběd v parném počasí. Její příprava je jednoduchá, nezabere mnoho času a…
Nedozrála vám rajčata? Udělejte čalamádu. K rajčatům přidejte cibuli a okurky, zalijte nálevem a již nemusíte sterilovat. Je rychle hotová a příjemně pikantní. Použijete…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli.Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně…
Masové ďábelské toasty jsou pikantní a lahodnou volbou pro milovníky výrazných chutí. Tato lahůdka spojuje šťavnaté mleté maso s pikantní omáčkou a aromatickým kořením.…
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například…
Oblíbeným klasickým letním pokrmem je bezesporu lečo. Upotřebíme do něj přebytky čerstvé zeleniny ze zahrádky. Do leča můžeme přidat i cuketu a ochutit jej čerstvou…
Sezóna cuket je v plném proudu a my hledáme všelijaké způsoby jak je upotřebit do různých pokrmů. Cukeťák na plechu se sýrem a anglickou slaninou je snadný na přípravu a…
Švestkové chutney je sladkokyselá a kořeněná pochoutka, která skvěle doplní vaše podzimní i letní menu. Hodí se ke grilovanému i pečenému masu. Chutney má výraznou…
Cukety jsou proslavené nízkým počtem kalorií a vysokým obsahem živin. Když je ale jejich sezóna, dojdou někdy nápady, co s nimi. Vyzkoušejte z nich připravit tuto…
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev,…
Chleba je nepostradatelnou složkou naší základní stravy. Cibulový chleba se hodí svou chutí zejména ke slaným pokrmům. Pokud chcete chlebík použít k přípravě…
Chleba je nepostradatelnou složkou naší základní stravy. Cibulový chleba se hodí svou chutí zejména ke slaným pokrmům. Pokud chcete chlebík použít k přípravě…
Velmi úsporný recept na smažené placky ala bramborák. Připravíte je ze zbylého dobře usušeného chleba. Spotřebujete tak zbytky jinak, než je obvyklé. Jídlo bude velmi…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Tento recept kombinuje šťavnaté maso se zeleninou a výrazným kořením, čímž vytváří směs plnou bohaté chuti a vůně. Ideální pro rychlé večeře nebo pohoštění, zavařená…
Z velké úrody paprik můžete připravit snadnou pomazánku, jejíž využití v kuchyni je opravdu všestranné. Vychutnat si ji můžete namazanou na chlebu či topinkách, ale také…