Guláš z kuřecích žaludků

Bibinka Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 22 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

1/2 kg kuřecích žaludků
1 šunková klobása
2 cibule
Nyní v akci
1 červená paprika (kapie)
Nyní v akci
1 rajče
4 stroužky česneku
1 lžíce sušené papriky
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce majoránky
hlíva ústřičná (nebo běžné lesní houby)
trochu jíšky
vývar
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na měsíčky, přidáme překrojené žaludky, které se opečou ze všech stran.

  2. Pak přidáme červenou papriku, kmín, pepř, majoránku, zalijeme vývarem a dusíme půl hodiny. Poté přidáme papriku-kapii nakrájenou na proužky, hlívu, rajče a dusíme do změknutí žaludků.

  3. Pak už jen přidáme rozdrcený česnek, nakrájenou šunkovou klobásu, zahustíme dle potřeby jíškou, dosolíme a dochutíme.

Poznámka

Recept je moje úprava a guláš nám chutná.

Kdo má rád ostřejší, dá feferonku, papriku pálivou a klobásu paprikovou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z kuřecích žaludků

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Inka: Inko děkuji za pochvalu a jsem ráda, že chutnal;-):yes:

    Odpovědět

  • Inka Inka(neregistrovaná)

    Do dneška jsme vnitřnosti nějak nemuseli ale dostala jsem žaludky s domacich brojleru a co s nimi? Udělala jsem gulášek (bez hlivy) a už dlouho jsem nesklidila tolik chvaly!!Je opravdu moooc dobry:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Marta Ressová: Marto, děkuji za pochvalu ;-):yes:

    Odpovědět

  • Marta Ressová Marta Ressová(neregistrovaný)

    Super, moje mamka dělá tzv.zadělávané, s omáčkou.Vše stejné jen po dušení zahustit normal voda plus hladká mouka,ajen sůl a pepř.:-p

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Pepajz :yes::yes:

    Odpovědět

  • Pepajz Pepajz

    Guláš z kuřecích žaludkú také dělám ,ale jako klasický hovězí guláš jen zaměním hovězí za ty žaludky . A když nemám rajčatový protlak tak jen na paprice .:-p

    Odpovědět

  • bohdana bohdana

  • spagetka spagetka

    Milada:on i ten Babica má občas dobrý nápady, proč ne tedy i tato volba, že? ;-);-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Milada: to máš jedno;-) hlavně, že chutnalo:yes:ono se dá dost věcí nahradit a dobrá kuchařka si vždycky poradí:yes::-D

    Odpovědět

  • Milada Milada(neregistrovaná)

    Bibinka:
    Super, škoda že jsem neměla papriku, ale i tak to bylo dobré. Dala jsem sušené houby z léta, místo rajčete domácí protlak... Koukám že už píšu jak Babica :-)

    Bibinka:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Vidi78: Vidi, vítám tě do naší Topkové rodiny jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-)
    Mám radost, že jste si pochutnali:-p:yes:

    Odpovědět

  • Vidi78 Vidi78

    Moc děkuji za vynikající recept, který obohatí náš "repertoár" :-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Radulinka6:jsem moc ráda, že vám gulášek chutnal a díky, že jsi ho vyzkoušela;-)

    evcal: taky díky za zkoušku receptu;-)

    Odpovědět

  • Radulinka6 Radulinka6

    Bibinko,tak dnes jsem zpáchala tvůj gulášek,samo že mně nezklamal.Dělávala jsem ze žaludků vždy jen držkovou polévku,která se osvědčila.Jen jsem si žaludky nejprve uvařila v papiňáku,cibulku dělám do zlatova a pak klobásky,houby,zasypala paprikou a moukou rozředila vývarem(masox)a pak žaludky,kapii a rajčata.Je luxusní a za to Ti náleží 8 bodík.Myslím, že bude dobrý i s chlebem.

    Odpovědět

  • evcal evcal

    Nikdy jsem se do žaludků, srdíček a podobných záležitostí nepouštěla. Všechno je ovšem poprvé, a právě Tvým receptem Bibi jsem to prubla. Nejen, že samotná příprava dům nádherně provoněla, ale ten konečný výsledek stál skutečně za to. Žaloudky sklidily úspěch, všem skvěle doporučuji:-p

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo