Kuřecí trikolora
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Mladé jarní kopřivy mají široké využití v kuchyni - hodí se jako příloha, do omáček i nádivek. Vyzkoušejte například tuto skvělou polévku, ve které kopřivy zjemníte…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Využijte síly mladých jarních kopřiv a uvařte si výbornou polévku. Dodá vám vitalitu, vitamíny a pročistí krev. Pokud jako vložku použijete rýži, brambory, nebo jí…
Jemnou chuť čerstvého chřestu si skvěle vychutnáte v krémovém risottu podle našeho receptu. Pečlivá příprava a pozvolné vaření rýže se v tomto případě vyplatí a vrátí se…
Kombinace baby karotky a mladé kedlubny přímo láká k jarnímu hodování. Můžete zůstat u bezmasé varianty pouze s přílohou vařených brambor. Nebo touto zeleninovou směsí…
Klíčem k opravdu výbornému grilovanému masu je dobře vychucená marináda a dostatečně dlouhá doba marinování. Pikantní Jamaican Jerk kuřecí paličky mají svůj původ na…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Jemné jehněčí maso prošpikované česnekem a slaninou pomalu upečeme spolu s rozmarýnem. Jako příloha k výbornému masu poslouží pohankový kuba s výraznou chutí hub,…
Pomazánka z tvarohového základu je sytá, jemná a ideální k dalšímu dochucení zeleninou či bylinkami. V tomto receptu najdete inspiraci na pomazánku s čerstvou paprikou a…
Vepřová krkovice se skvěle hodí k dušení a díky obsahu tuku si uchová šťavnatost a bohatou chuť. V tomto receptu ji kombinujeme s voňavými liškami, ale skvěle bude…
Pečená kachní stehna jsou skvělou volbou pro sváteční oběd. Nemusíme je vždy podávat jen se zelím, výborně chutnají i s pestrou směsí podzimní zeleniny, kterou stačí…
I bez masa připravíme zajímavé a lahodné jídlo. Houskové knedlíky se špenátem a bílkovým sněhem jsou pěkně nadýchané. Doplníme je pórkovým přelivem, který je velmi jemný…
Jemné a delikátní králičí maso ze hřbetu v kombinaci s králičími játry upečte s voňavým česnekem a bylinkami. Jako přílohu k masu připravte restovanou sezónní zeleninu.…
V horkých dnech můžeme připravit tuto osvěžující verzi známé polévky. Podáváme ji dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. Červená řepa polévce dodává krásnou a…
Ochutnejte lilky v nevšední kombinaci s jablkem a kuřecími játry. Lilkové mističky plněné směsí restovaných jater, kousků lilku a jablka, spojené zakysanou smetanou,…
Ochutnejte lilky v nevšední kombinaci s jablkem a kuřecími játry. Lilkové mističky plněné směsí restovaných jater, kousků lilku a jablka, spojené zakysanou smetanou,…
Masovou směs s kari jistě připravujeme pravidelně. Ozvláštnit se dá kořením, různými druhy zeleniny a nebo třeba také špetkou tradičního japonského čaje matcha. Omáčce…
Kachna s dušeným kysaným zelím je česká sváteční klasika. Tato kombinace výborně funguje i ve formě burgeru. Kachní maso a zelí v něm ještě doplníme brusinkovou…
Záviny můžeme připravit jak sladké, tak i slané. Pokud inklinujete spíše k těm slaným chutím, vyzkoušejte tento recept. Do listového těsta zabalíte kousky brambor se…
Pečený vepřový bok je krásně šťavnatý. Ještě lepší chuť mu dodáme zajímavou nádivkou z vlašských ořechů, kterou ochutíme muškátovým květem. Ze zbylé nádivky vytvoříme…
V chladnějších dnech přijde vhod skvělý teplý salát z pečené zeleniny. Pečením zelenině dodáme výraznější chuť, kterou ještě podpoříme medem. Po upečení zeleninu…
Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…