Suroviny
Porce: 12 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 040 kJ / 3 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,81 g |
Tuky | 220,30 g |
Vláknina | 46,58 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 3,39 g |
Sacharidy | 229,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vychlazeného másla a mouky udělejte drobenku. Ideální je na to použít mixer.
Krok 2: Do drobenky postupně přidejte namočenou pohanku, ze které jste slili přebytečnou vodu. Pokud pohanku vynecháte, přidejte vodu až vznikne pružné těsto, které dáte na půl hodiny vychladit do ledničky.
Krok 3: Těsto vymačkáte do dortové formy, dno propícháte vidličkou.
Krok 4: Na těsto položíte pečící papír a zatížíte fazolemi, nebo pečícími kuličkami. Pečete v troubě vyhřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut.
Krok 5: Cukety omyjte a nastrouhejte na tenké plátky.
Krok 6: Cibuli nakrájejte na proužky a česnek na tenké plátky.
Krok 7: Na oleji lehce orestujte cibuli, česnek a 2/3 plátků cukety. Nechte lehce vychladnout.
Krok 8: Do zeleniny přimíchejte brynzu, žinčicu, a žloutky. Přidejte pažitku a dochuťte solí a pepřem. Opatrně, brynza je dost slaná. Nakonec do směsi lehce zamíchejte sníh ze dvou bílků.
Krok 9: Z upečeného korpusu vyjměte fazole, nebo pečící kuličky a naplňte cuketovou směsí.
Krok 10: Koláč pokryjte plátky cukety. Vraťte do trouby, ve které jste snížili teplotu na 180 stupňů. Prvních 10 min pečte koláč přikrytý alobalem, aby cukety nevysychaly.
Krok 11: Po deseti minutách ho odkryjte a cukety potřete kysanou smetanou. Nechte zapékat dalších 15 až 20 minut.
Krok 12: Koláč můžete podávat teplý nebo studený.
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč z cukety a brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPrK
Moje poznámka
Slaný koláč z cukety a brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPrK
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 36 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený guláš
brtna před 11 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 42 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 52 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 1 hodinou
Brusinky z rybízu
sidonie před 2 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 2 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
iveta.kroul před 13 hodinami
Špenátová polévka
Valis před 13 hodinami
Rybí pomazánka moje
Valis před 13 hodinami
Tématické fráze:
brynza recepty,
recepty z brynzy,
slaný cuketový koláč,
slaný koláč s cuketou,
slaný koláč s cuketou a brynzou,
koláč z brynzy,
slaný koláč s lučinou,
slany kolač s brynzou,
slaný koláč,
slaný pečený koláč z cukety,
slaný cuketový koláč hrnkový,
slaný koláč z cukety hrnickovy recept,
slany kolac z cukety,
slaný koláč s brinzou,
cuketa s brynzou,
slany koláče cuketou,
slaný kolač s cukety,
kolac s brynzou,
slané koláčky,
cuketový koláč
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
sůl,
lámanky pohankové,
cuketa,
cibule,
česnek,
lučina,
žinčice,
vejce,
olej,
smetana kysaná,
pažitka,
sůl,
pepř
Komentáře (1)