Suroviny
Porce: 12 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 040 kJ / 3 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,81 g |
Tuky | 220,30 g |
Vláknina | 46,58 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 1,45 g |
Sůl | 3,39 g |
Sacharidy | 229,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vychlazeného másla a mouky udělejte drobenku. Ideální je na to použít mixer.
Krok 2: Do drobenky postupně přidejte namočenou pohanku, ze které jste slili přebytečnou vodu. Pokud pohanku vynecháte, přidejte vodu až vznikne pružné těsto, které dáte na půl hodiny vychladit do ledničky.
Krok 3: Těsto vymačkáte do dortové formy, dno propícháte vidličkou.
Krok 4: Na těsto položíte pečící papír a zatížíte fazolemi, nebo pečícími kuličkami. Pečete v troubě vyhřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut.
Krok 5: Cukety omyjte a nastrouhejte na tenké plátky.
Krok 6: Cibuli nakrájejte na proužky a česnek na tenké plátky.
Krok 7: Na oleji lehce orestujte cibuli, česnek a 2/3 plátků cukety. Nechte lehce vychladnout.
Krok 8: Do zeleniny přimíchejte brynzu, žinčicu, a žloutky. Přidejte pažitku a dochuťte solí a pepřem. Opatrně, brynza je dost slaná. Nakonec do směsi lehce zamíchejte sníh ze dvou bílků.
Krok 9: Z upečeného korpusu vyjměte fazole, nebo pečící kuličky a naplňte cuketovou směsí.
Krok 10: Koláč pokryjte plátky cukety. Vraťte do trouby, ve které jste snížili teplotu na 180 stupňů. Prvních 10 min pečte koláč přikrytý alobalem, aby cukety nevysychaly.
Krok 11: Po deseti minutách ho odkryjte a cukety potřete kysanou smetanou. Nechte zapékat dalších 15 až 20 minut.
Krok 12: Koláč můžete podávat teplý nebo studený.
Zveřejněno 3. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaný koláč z cukety a brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPrK
Moje poznámka
Slaný koláč z cukety a brynzy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oPrK
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 52 minutami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 1 hodinou
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 3 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny bramborové placky
mrazule před 6 minutami
Maďarský perkelt s tarhoňou
romanka1009 před 38 minutami
Candát pečený na másle
Kdyzjehlad před 1 hodinou
Boršč z Arbatu
lelka12 před 2 hodinami
Karamelizované kysané červené zelí s brusinkami.
Placak před 2 hodinami
Hospodský zelný salát s cibulkou
Tonja před 4 hodinami
Dýňové zelí
aknedz před 4 hodinami
Nekynuté koláčky
Quincey před 6 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 14 hodinami
Tématické fráze:
brynza recepty,
recepty z brynzy,
slaný cuketový koláč,
slaný koláč s cuketou,
slaný koláč s cuketou a brynzou,
koláč z brynzy,
slaný koláč s lučinou,
slany kolač s brynzou,
slaný koláč,
slaný pečený koláč z cukety,
slaný cuketový koláč hrnkový,
slaný koláč z cukety hrnickovy recept,
slany kolac z cukety,
slaný koláč s brinzou,
cuketa s brynzou,
slany koláče cuketou,
slaný kolač s cukety,
kolac s brynzou,
slané koláčky,
cuketový koláč
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
máslo,
sůl,
lámanky pohankové,
cuketa,
cibule,
česnek,
lučina,
žinčice,
vejce,
olej,
smetana kysaná,
pažitka,
sůl,
pepř
Komentáře