Pstruh s česnekovými lupínky
Recept ještě nebyl hodnocen: Vykuchaného pstruha omyjeme a naporcujeme na menší kousky, aby se nám lépe a rychleji propekly. Pokud máme velkou pánev, můžeme smažit rybu v celku. Porce pokapeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
: Vykuchaného pstruha omyjeme a naporcujeme na menší kousky, aby se nám lépe a rychleji propekly. Pokud máme velkou pánev, můžeme smažit rybu v celku. Porce pokapeme…
Zázvor očistíme, nastrouháme a dáme vyluhovat do části vody (studené). Vymačkáme šťávu z citronů, přidáme ji k vylouhovanému zázvoru a nakonec dolijeme zbývající…
Rýži nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby sahala 2 cm nad rýži. Přivedeme k varu a vaříme 8 minut bez poklice. Rýži scedíme a vrátíme do kastrolu, ale mimo…
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny…
Vezmu kastról, zvolna vypustím kostečkovanou uzenou slaninu, přidám plyn a na rozpuštěném tuku orestuju krkovičku pokrájenou na úhledné kousky. Detailisté použijí…
Umyjte pomeranč a citrón dočista.Vymačkejte šťávu. Smíchejte v nádobě a dejte do lednice.Do odměrky nalijte vodu a přidejte cukr dle potřeby.Vytáhněte nádobu z lednice a…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Vyválíme plát a vykrajujeme stromečky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. …
V menší misce smícháme čerstvý sýr, přidáme najemno nasekaný kopr podle chuti, 1 lžičku citronové šťávy, osolíme a opepříme. Všechny suroviny pečlivě promícháme a v…
Syrového a uzeného lososa nakrájejte na velikosti sousta a zakápněte citrónovou šťávou.Smíchejte suroviny na zálivku.Nakrájejte fenykl a jahody, přidejte rukolu, kousky…
Do asi 1,5 kg brambor, těsně před vypnutím plotny, vymačkejte necelou polovinu citronu - odhadem. Nechte 2-3 minutky dovařit. Scedíte asi za další 2 minuty. Brambory se …
Avokádo nakrájame na kocky a pokvapkáme šťavou. Jemne osolíme.Pridáme kukuricu, bylinky a opatrne premiešame.Na tanier rozložíme polníček, naň navrstvíme avokádo a…
Saláty a zelí dobře omyjeme, odstraníme košťály, nakrájíme na nudličky a dáme do připravené mísy.Dále omyjeme a očistíme ředkvičky a papriku. Ředkvičky nastrouháme na…
Do pekáče dáme rolku, na kterou z obou stran vetřeme koření, přidáme na kolečka nakrájený citron a bobkové listy, vše podlijeme hrnkem vývaru, přikryjeme a dáme do…
Polovinu jogurtu smícháme s uzenou paprikou, prolisovaným česnekem a oreganem. Filety tresky pokrájíme na stejně velké kousky, asi 2 cm široké. Ryby osolíme, opepříme…
Rybu necháme rozmrznout, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet. Pak nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, česnekem, lehce osolíme a na trošce oleje…
Maso umyté a očištěné od blan, pokrájíme na kostky, dáme do mísy a silně zkropíme citronovou šťávou, zasypeme pepřem a osolíme. Odstavíme na zhruba půlhodinu.Mezitím…
Nejdříve nakrájíme ředkvičky na plátky a okurku na kostičky, rajčata na malé kousky a nakonec půlku jablka na kostičky.K zelenině přidáme ananasový kompot.Připravíme…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Čočku uvaříme s bobkovým listem, vodu slijeme a necháme vychladnout. Všechny suroviny nakrájíme a vmícháme do čočky. Ochutíme solí, pepřem, citrónem, cukrem a lákem z…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, hrášek s kukuřicí necháme rozmrznout a cibuli nakrájíme na kostičky.Vše na slunonézu dáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vodou…
Cibule nakrájíme na jemno, podlijeme lžící vody a lehce povaříme v pánvi. Když se voda vyvaří, podlejime olejem a osmahneme do zlatova.Nakloníme pánev, aby olej stekl a…
Nejprve oloupeme citrusy.Oloupané citrusy spolu s chlorellou a skořicí důkladně rozmixujeme.Smoothie by mělo mít hedvábně vláčnou konzistenci. Nejlépe chutná chlazené.
V čistom prostredí nazbierame šruchu - zbierame mladé rastliny alebo koncové výhonky. Namočíme do vody, viackrát premyjeme, prekrájame.Struky umyjeme, pokrájame a…