Vepřová plec na citrusech a citronovém pepři, připraveno v papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do 30 minut+doba na marinování 2 velké(3 decentní :-) ) Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

450 g vepřové plece vcelku - nejlépe tvar válečku podobný svíčkové
1 lžička koření citronový pepř
z 1 dobře očištěného citronu nastrouhaná kůra
Na marinádu budeme potřebovat:
100 ml 100% pomerančové šťávy
1 lžíci oleje
mikrotenový sáček
Dále budeme potřebovat:
plátek másla silný cca 2 cm
100 ml 100% pomerančové šťávy
2 lžíce sojové polosladké omáčky
špetku soli
(dvojitě přeložený alobal o rozměru 50x50 cm)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do opláchnutého a osušeného masa vetřeme pepř a citronovou kůru. Do mikrotenového sáčku dáme pomerančovou šťávu s olejem a okořeněné maso. Pokusíme se ze sáčku vysát co nejvíce vzduchu a sáček těsně nad masem pořádně zauzlíme.

  2. Maso dáme do lednice uležet na 1-2 dny. Pokaždé, když půjdeme kolem lednice, můžeme opatrně sáček s masem promnout, ale úplně postačí toto udělat 2-3 krát za den. Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánev do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout.

  3. Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře a osmahnuté maso položíme na alobal (v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit).

  4. Do pánve do výpeku nalijeme marinádu ze sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku.

  5. Do papiňáku (tlakového hrnce) nalijeme 300 ml horké vody, položíme pařák na napařování knedlíků na něj položíme alobalový uzlík s masem. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 25 minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít.

  6. Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára. Všechnu šťávu přelijeme do pánve a maso ještě na chvíli zabalíme do alobalu, aby nevystydlo.

  7. Šťávu uvedeme k varu a za stálého promíchávání necháme zredukovat na hustější konzistenci. Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme horkou šťávou. Na přílohu se hodí různě upravené brambory.

Poznámka

Inspirací k tomuto chutnému jídlu mi byl můj dřívější recept

http://www.toprecepty.cz/recept/32634-hovezi-na-po...

Jako příloha byly opět“brambory z papiňáku“podle Isindy, které jsou u nás velice oblíbené a jsou výborné i jako šťouchané

http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na citrusech a citronovém pepři, připraveno v papiňáku

Tématické fráze: vepřová plec recepty maso v citrusech recepty z vepřového plecka recept na vepřové maso vařené v mikrotenovém sáčku vepřová plec s peprem vepřová pečeně do papinaku brambory z papinaku s masem recepty na vaření v papinaku vepřová plec mikrotenový sáček mikrotenový saček dala do trouby video recept veprove maso v papinaku