Vepřová kýta na šafránu a citronech
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnatá vepřová kýta pečená v troubě se skvěle hodí na nedělní oběd. Pečeme ji s plátky citronů a výpek ochutíme hořčičnými semínky, bylinkami a šafránem. Výsledkem je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnatá vepřová kýta pečená v troubě se skvěle hodí na nedělní oběd. Pečeme ji s plátky citronů a výpek ochutíme hořčičnými semínky, bylinkami a šafránem. Výsledkem je…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Tohoto velmi jednoduchého velikonočního beránka připravíme z piškotového těsta, které je díky bílkům krásně nadýchané. Po upečení ho nazdobíme dle vlastní fantazie, nebo…
K přicházejícím svátkům jara patří také spousta sladkých dobrot. Velikonoční cop s polevou z meruňkové zavařeniny a citronu, plný kandované pomerančové kůry zachutná…
Ochutnejte tento netradiční koláč z rýžové mouky. Korpus je díky javorovému sirupu a datlím pěkně sladký. Amaretto dodává příjemnou mandlovou vůni. Po upečení a…
Velikonoční nádivka, hlavička, patří na velikonoční stůl. Každá rodina má svůj recept, někdo dává tři druhy masa, někdo přidává krupici. Tohle je jiné - muffiny jsou…
Vyzkoušejte rychlé smetanové houby ve veganské verzi. Jídlo je velmi snadné na přípravu a do 30 minut máte na stole skvělý oběd, úžasně provoněný kmínem. Skvělou chuť…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Vychutnejte si oblíbený pokrm z Blízkého východu. Klasickou cizrnu tentokrát nahraďte bílými fazolemi a přidejte i čerstvý koriandr. Podávejte s dozlatova opečenými…
Sezóna jahod sice ještě nezačala, ale v obchodě je seženete již nyní. Připravte z nich skvělý nepečený dezert. Snadný korpus ze sušenek a másla je naplněný tvarohovovým…
S přicházejícím jarem bychom si měli dopřát co nejvíce zelených potravin. Srdíčka Little Gem jsou křupavá a lahodná a v kombinaci s restovanými ořechy a česnekem tvoří…
Krásně rozkvetlé louky plné pampelišky jsou krásné na pohled. Pampelišky můžeme využít pro přípravu snadného sladkého medu, kterým můžete osladit nejen čaj, ale také…
Ryba obalená medvědím česnekem, pečená v uzavřeném sáčku, do sebe vstřebá jemnou česnekovou příchuť, která se dokonale propojí s rozpuštěným máslem. Pečený pangas je pak…
Vychutnejte si svěží chuť této jednoduché pomazánky. Jemný sýr zvýrazňuje intenzivní a aromatický medvědí česnek. Pomazánku připravíte během pár minut a můžete si ji…
Čas od času není od věci odlehčit jídelníček. S příchodem jara je chuť na tyto pokrmy větší, a tak vás dobře zasytí i jarní salát s rukolou, cherry rajčátky, hermelínem…
Českým klasickým moučníkem, který často zdobí v neděli po obědě naše stoly, je snad všemi oblíbená bábovka. Vláčná a mramorovaná bábovka, příjemně vonící po citronech,…
Oblíbenou jarní zeleninou jsou ředkvičky, které nejsou náročné na pěstování a obsahují spoustu užitečných vitamínů a minerálů. Snadný ředkvičkový salát s mozzarelou je…
Zásoby letního ovoce z mrazáku snadno využijete do této bublaniny. Těsto je krásně vláčné a díky tvarohu i trochu hutnější. Jakmile do něj zakrojíte, dostane se vám do…
Lahodnou zmrzlinu uvítáme zejména v horkých letních dnech. Z tvarohu a dvou druhů smetany připravíme základ, který osvěžíme šťávou a kůrou z citronu a limetky. Směs…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měli být ryby, které jsou opravdu bohaté na spoustu prospěšných látek pro náš organismus. Chuť tresčího masa skvěle podtrhne…
Bezová šťáva je klasickým využitím tradičních jarních květů. Zkuste pro jednou připravit ještě koncentrovanější chuť bezu v cukerném medu. Příprava je sice poněkud…
Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás…
S prvním jarními paprsky slunce se začínáme poohlížet po něčem osvěžujícím a lahodném. Poctivá smetanová zmrzlina s banánem, podávaná v nadýchané briošce, nabízí…
Bílý chřest se vyznačuje svojí jemnou a lehce nasládlou chutí. Využijete jej ať už do polévky nebo jako snadný předkrm, kdy jej stačí jen uvařit ve vodě a podávat…