Zeleninová polévka s uzeným jazykem
Recept ještě nebyl hodnocenNe nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Talíř dobré polévky vždy příjemně zasytí a potěší. Hustá smetanová kuřecí polévka s kedlubnou a brambory není nijak složitá na přípravu a hotová bude do hodiny. Po…
Tento recept přináší dokonale vyváženou chuť jemného pstruha marinovaného ve směsi aromatických bylinek, které rybě dodávají svěží a výrazný charakter. Pečená zelenina,…
Osvěžující jahodový koktejl je ideální na horké letní dny. Příprava vám zabere jen chvilku a na jeho lahodné chuti si jistě pochutnáte. Ozdobit ho můžete lístky máty a…
Oblíbené hranolky povětšinou připravujeme z brambor, avšak existuje spousta různých alternativ. Připravit je můžete i z kedlubny, obalené v trojobalu a usmažené krásně…
Nechte se překvapit, jak skvěle mohou zelená rajčata chutnat v této podobě! Tento originální recept kombinuje sladkou a pikantní chuť, což z něj činí ideální doplněk k…
Rajčatová polévka s fenyklem je lahodná kombinace klasického rajčatového základu s jemným aromatem fenyklu, který dodává této polévce osvěžující a mírně anýzovou příchuť…
Sezóna jablek a hrušek se nezadržitelně blíží, pojďme si tedy ukázat recept na netradiční džem z tohoto ovoce. Zázvor a pomeranč dodává ovocné lahůdce exotickou chuť a…
Připravte si do skleniček pikantní rajčatové čatní, které spojuje šťavnatost zralých rajčat s výraznou kořeněnou chutí. Toto chutné dochucovadlo je ideální k sýrům,…
Tento svěží a lehký oběd připravíme během chvilky a zaujme nás neotřelou kombinací citronu a špenátu, která se k těstovinám skvěle hodí, a stojí za ochutnání. Všechny…
Tento výborný salát je plný chutí a navíc dobře zasytí. Připravíme ho z kuskusu, vařeného květáku, brokolice a grilovaného sýra. Do salátu přidáme i opražená semínka a…
Kdo jednou propadl kouzlu grilované zeleniny, už se jí nikdy nebude na talíři vyhýbat. Cuketa i lilek se stanou lahodnými, papriky ještě více sladkými. Pokud je na…
Domácí noky připravíme z vařených brambor a jednoduchým tahem je pomocí vidličky vytvarujeme. K nim se pak skvěle hodí jemná smetanová omáčka s kousky hub, která je…
Pokud máte rádi kompoty a urodilo se vám hodně tykví (dýní) uvařte si tykvový kompot s vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Je lahodné chuti a nejlépe chutná pěkně vychlazený.…
Fialový květák zaujme svou barvou na první pohled. V tomto salátu ho smícháme s obřími fazolemi, ochutíme citronovou zálivkou a provoníme šalvějí. Atraktivní vzhled…
Výtečný křehký koláč s bohatou tvarohovou náplní se skořicí a rozinkami, zdobený plátky hrušek a mandlí potěší nejen vaše oči, ale i chuťové pohárky. Krásný podzimní…
Že ryba a houby nejdou dohromady? Ochutnejte lososa v kombinaci s jemnou smetanovou hříbkovou omáčkou a jistě tomuto jídlu také přijdete na chuť. Pokrm podáváme s…
Vynikající švestková marmeláda, krásně vonící po skořici, by vám ve spíži dozajista neměla chybět. Přípravu zvládnou i začátečníci. Použijete ji jako náplň do buchet,…
Kaiserky jsou oblíbeným druhem pečiva. Na svačinu, na výlet, ale také z nich můžeme připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pečivo doplníme třeba pomazánkou z…
Pokud milujete punčové řezy, zamilujete si i tento moučník. Šťavnatá variace je z makového těsta, prolitá borůvkovým nálevem a místo cukrové polevy najdete navrchu…
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Připravte rodině výborný moučník, provoněný a ochucený citronem. Mrkev obsažená v těstě dodává korpusu vláčnost a kyprost. Dokončit dezert můžete dekorováním cukrem,…