

Citronové kuře na bulguru s rozinkami a olivami
Suroviny
- kuřecí stehenní řízky bez kůže
- šťáva ze 2 citrónů
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička chilli vloček
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- hrnek bulguru
- 8 dkg opraných hrozinek
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 8 dkg zelených oliv bez pecky
- 1 konzerva cizrny (400 g)
- petrželka
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso očistěte od tuku, prokrojte na ploché kousky. Smíchejte citronovou šťávu, olej, chilli, česnek, osolte a do marinády vložte kuřecí kousky minimálně na hodinu.
Mezitím připravte bulgur - 1 šálek bulguru a hrozinky zalejte v kastrůlku dvojnásobným množstvím vývaru, pomalu povařte pár minut, případně přisolte, přiklopte poklicí a nechte nabobtnat. Potom vmíchete okapanou cizrnu, olivy a petrželku.
Kuře opečte na grilovací nebo nepřilnavé pánvi z obou stran tak, aby bylo zlatavé a propečené.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Apetit březen 2013
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Citronové kuře na bulguru s rozinkami a olivami
-
mekkejla:
A což teprve rozinky s česnekem...
No, drze si dovolím odkaz na špenát s obojím
https://www.toprecepty.cz/recept/40179-listovy-spe... -
Tak to je luxus! Místo plátků jsem do koření naložila stehna a upekla je v troubě. Rozinky s olivami velmi příjemně překvapily. Kdo váhá, tak nemusí-fakt je to výborné
-
Líbí se jak masíčko,tak i chuitně přichystaná příloha
-
To musí být dobrota
-
Violeta: nevšimla jsem si.
-
hosta: zkusím tedy udělat obě alternativy - jak s rozinkami, tak bez nich
-
Violeta: pokud rozinky nemáte rádi vůbec, tak klidně bez nich, ale v celé směsi byly dobré - nijak výrazné a protiklad oliv
Jinak díky všem za hezké hodnocení -
Krsný recept. Ale ty rozinky bych taky nemusela. Remková: vy nevidíte, že cizrna je napsaná v surovinách
-
Kromě rozinek bych si pochutnala na všem
, ty bych ti s talířem vrátila
-
To je sexy recept! Z toho by si měly vzít příklad ty baby, co tady neumí nic uvařit a akorát sem vkládají recepty s kečupem a eidamem a podobnýma hrůzama
Že paní Remková?
-
hosta: No, to bych prosila, kdo se v tom má pak orientovat??
Jo a ještě, ty kuličky béžové, není to cizrna??
-
Jana Remkova: já se polepším, už kvůli tobě
-
hosta: Tys to tomu Tondovi rozepsala tak podrobně, že mi snad nebude stačit A4 papír, abych si to vytiskla.
Bulgur..sakra, už mám jáhly, pohanku, kus- kus a teď zase něco jiného
. Já bych to vyzkoušela, ikdyž teda, ten fotopostup..ehmm, fakt nevím, no
-
spagetka: nerozpapkala...doma ne...ale na chalupě není šance vzdorovat
chceš dva knedlíky a dostaneš čtyři, znáš to
-
Tonda:Takže své jsis v několika komentíciích řekl. Fajn. my ti to vysvětlili. Fajn. Další komentáře budou mazány, nepřináší nic užitečného k receptu. pokud máš rejpavou, jdi o dům dál. My chceme vařit. ještě jednou - své jsi řekl, nemusíš se opakovat.