

Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku
Suroviny
- 800 g mořské ryby (chlazených filetů)
- 1 citrón
- 150 g hladké mouky
- 450 g oloupaných brambor
- 150 g Parmazánu nebo sýru Grand Moravia
- 2-3 vejce
- hořčice
- sůl
- mletý bílý pepř
- sušený medvědí česnek
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, které pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, prosypeme petrželkou, medvědím česnekem a necháme v chladu asi 30 minut naložené.
Brambory nastrouháme nahrubo, necháme cca 15 minut odstát a poté z nich vymačkáme tekutinu.
Vejce smícháme s hladkou moukou, se sýrem a nakonec přidáme nastrouhané brambory, zbavené tekutiny a řádně zamícháme.
Porce rybích filetů obalujeme v tomto těstíčku a zprudka smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova. Pokud nám náhodou zůstaně ještě těstíčko, uděláme z něj "jen samotný sýrový bramboráček". Podáváme buď s bramborem nebo s opečeným pórkem nebo jen se salátem.
Poznámka od kuchařky
Obalujeme takto radši jen ryby chlazené, aby nebyly ryby plné vody. Můžeme také rybí porce vložit na pečící papír na plech a dát do rozpálené trouby zapéci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku
-
mikika: díky mikko, je to moc dobroučké
-
Vypadá to moc dobře, díky za tip na dnešní obídek
-
nepochybně mňaminka
-
zuzun: děkuji zuzun
-
peknej napad, priloha neni treba, vsak je to dva v jednom, aj na cesty se to krasne vezme
-
Anna Kocikova: DÍKY ANIČKO
-
Myšlo Tvůj receptík se mi moc líbí
+11
-
Díky za milé povzbudivé větičky
-
-
Jikotka: Jikotko, tu hladkou mouku si dej až nakonec podle sebe, aby jí nebylo ani málo, hodně, písla jsem 150 g, ale podle každého
-
Vždycky si na rybě pochutnám a toto se mi líbí moc
,ukládám a v týdnu bude na stole
-
rebeka:
ách ano, křupe to, chutná to, právě zde pomlaskává můj vnouček Sebastiánek i jeho děda a na mne zase nezbude
-
krásné.. úplně cítím to pikantní křupnutí.. ááách
-
Super, hned bych si koštla...
-
Ajajaj Ivi, to vypadá hodně slibně, to bude "žraso", máš jasnej 6.bod