Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku

Suroviny

800 g mořské ryby (chlazených filetů)
1 citrón
150 g hladké mouky
450 g oloupaných brambor
150 g Parmazánu nebo sýru Grand Moravia
2-3 vejce
hořčice
sůl
mletý bílý pepř
sušený medvědí česnek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, které pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, prosypeme petrželkou, medvědím česnekem a necháme v chladu asi 30 minut naložené.

  2. Brambory nastrouháme nahrubo, necháme cca 15 minut odstát a poté z nich vymačkáme tekutinu.

  3. Vejce smícháme s hladkou moukou, se sýrem a nakonec přidáme nastrouhané brambory, zbavené tekutiny a řádně zamícháme.

  4. Porce rybích filetů obalujeme v tomto těstíčku a zprudka smažíme na pánvi na rozpáleném oleji do zlatova. Pokud nám náhodou zůstaně ještě těstíčko, uděláme z něj "jen samotný sýrový bramboráček". Podáváme buď s bramborem nebo s opečeným pórkem nebo jen se salátem.

Poznámka od kuchařky

Obalujeme takto radši jen ryby chlazené, aby nebyly ryby plné vody. Můžeme také rybí porce vložit na pečící papír na plech a dát do rozpálené trouby zapéci.

Komentáře k receptu Rybí filety v parmazánovo-bramborovém kabátku

Předchozí 1 2

Tématické fráze: rybí filety v troubě treska recept rybí filety recepty treska recepty rybí filety v hořčici naložené rybí filety recepty z tresky rybi filet jak obalit filety rybí filet v troubě morske filety 150 rybí filety s bramborem rybí filety recepty na rybí filety obalujeme mrazene filety rybí filety naložené rybí filety s petrželkou parmazánové těstíčko rybi maso v bramborovem testicku jak obalit rybi filet