Salát plný zeleniny

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Saláty 11 názorů

Suroviny

500 g barevných těstovin
1 červená cibule
1 žlutá cibule
1 žlutá paprika
2 rajčata
4 listy pekingského zelí
malá plechovka kukuřice
malá plechovka baby karotky
malá plechovka hrášku
180 g tuňáka ve vlastní šťávě
Zálivka:
2×180 g zakysané smetany (měla jsem do salátů)
4 lžíce majonézy light
4 lžíce hořčice
šťáva ze dvou citronů
Na dochucení:
sůl
pepř
nasekaná petrželka
nasekaná čerstvá bazalka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dle návodu dáme vařit těstoviny. Když jsou uvařené, scedíme je a dáme do mísy. Papriku se zelím a rajčaty nakrájíme na proužky, obě cibule taky na proužky, přidáme všechny konzervy se zeleninou, tuňáka a promícháme.

  2. Do mísy dále přidáme zálivku smíchanou ze zakysané smetany, majonézy, hořčice, šťávy z obou citronů a promícháme.

  3. Nakonec dochutíme solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Ještě vše celé promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Salát je moc dobrý. Ideální lehký oběd nebo i na letní období se hodí. Jako bylinku jsem zvolila bazalku, protože salátu dodá vůni.

P.S. toto množství těstovin je pro víc lidí, když už dělám salát tak ho dělám na víc dní (2-3 dny), ale jelikož máme rádi saláty, tak se u nás sní daleko dřív.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 65 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát plný zeleniny

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    bofinka: to já vím. Ale když máma něco řekne tak to tak musím být :-D ale jak jsem psala nikdy jsem olej do těstovin nedávala ale až teď za mami

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    MiskaM: Takto se testoviny vari v Italii (a nejenom). Olej se pridava jen v pripade, ze se vari testoviny cerstve vyrobene, tedy nesusene, napriklad platy z vajecneho testa na lasagne. Ty se nerozrezavaji na mensi ctverce, ale davaji se do vrouci, dobe osolene vody cele, presne podle velikosti pekace ;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    bofinka: já olej nikdy na začátku nikdy nedávala až potom když mi mamka řekla abych ho tam dala, pač dělá v kuchyni a že ho tam do těstovin dávají tak jsem ho tam dala taky ;-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Vareni testovin = na kazdych 100 g testovin patri 7 g soli a 1 l vody, olej neni nutny, protoze je lehci nez voda a prakticky po celou dobu jejich vareni, plave jen na povrchu, tkz. testovinami ani neprijde do styku.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Eja57: ano 500 g v suchém stavu. Udělala jsem toho dost je nás víc tak ať to máme tak cca na 3 dny ikdyz do 2 dnů se to může u nás sníst :-D máme rádi takové saláty ;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Eja57: konzervicky jsem slila ze zeleniny a i z tuňáka. A vodu na těstoviny jsem osolila malou dětskou lžíci. Ano ne moc vrchovatou lehce zarovnanou. Pak ještě do těstovin dávám lžíci oleje aby se těstoviny neslepily. To mi kdysi poradila mamka.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    yanull: já těstoviny neproplachuji. Nechám je pouze odkapat.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Teď jsem si teprve všimla... 500 g těstovin...:-O jestli je tím míněno v suchém stavu, tak je to pro regiment a nesedí množství ostatních surovin poměrově....

    Odpovědět

  • zizala zizala

    yanull: Já těstoviny neproplachuju nikdy. Do salátu je vařím s předstihem, promíchám s olejem, aby se neslepily a nechám vychladnout. Do teplých jídel propláchnutí zbytečně těstoviny zchladí a pak při dokončování potřebují delší úpravu a často se tím převaří, což není chutné ani žádoucí. Vařím vždy al dente, jsou totiž stravitelnější než ty rozvařené a nejsou nasáklé vodou, což je odporné. Další úpravou tzv. dojdou.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Miško, konzervičky zeleniny předpokládám slité, bez nálevu, a tuňák? jen maso nebo to prskneš do mísy celé i se šťávou?
    Možná bych ještě zdůraznila dostatečné osolení vody na vaření těstovin, nasají sůl jen při vaření, pak už sůl nepřijmou...

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Proplachují se těstoviny po scezení studenou vodou?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo