

Žloutkové vepřové plecko na pórku s dušenou zeleninkou-odlehčené přírodní menu
Suroviny 4 porce
- malé řízečky vepřového masa podle strávníků
- 1 cibule
- 2-3 žloutky
- sušený zázvor
- pórek
- 1 lžíci hladké mouky
- olivový olej
- pepř
- sůl
- mražená zelenina
- 1 kostka zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- trochu vody
- pár kapek citronu
Postup přípravy receptu
Řízečky si naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme zázvorem, necháme odpočinout. Žloutky si našleháme, do pánve dáme olej a dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli na proužky a pak přidáme smažit řízečky, které namáčíme v našlehaných žloutcích.
Smažíme do měkka po obou stranách. Ke konci smažení přidáme na kroužky nakrájený pórek a pánev přikryjeme a dusíme. Ve vodě si rozpustíme mouku, nalijeme na řízečky a necháme převařit, můžeme dosolit.
Na pánvi s olejem necháme smažit zeleninu, do které dáme zeleninový bujón a nakonec malinko vody, pár kapek citronu a cukr. Dáváme k řízečkům jako přílohu.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem něco lehčího a povedlo se, není to žádný zázrak, ale je to dobroučký!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žloutkové vepřové plecko na pórku s dušenou zeleninkou-odlehčené přírodní menu
-
Vypadá to moc hezky
-
mňam
-
Bibi
, inspirovala jsi mě a hned dnes vyzkouším z kuřecích prs a kousku panenky (jako Světlanka).
-
-
Je to docela zajímavé...
, takový postup by mě nenapadl... Jen si, Bibi, oprav název, byla by to škoda.
-
bibinko, vypadá to moc moc hezky, ale přišel ten receptík pozdě...v neděli jsem měla vepřovou panenku a z ní by to bylo určitě mňam...ale ukládám si a určitě vyzkouším...
-
vypadá to moc chutně
+