Gurmánská polévka

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 40 minut PT0H40M 4-6 porcí Polévky 6 názorů

54

Suroviny

3 brambory
mrkev
petržel
celer
kedlubna
květák
pórek
2 vejce
2 měkké sýry
kousek Pangase (nebo Aljašské tresky)
kus tvrdého sýra
petrželka
sůl
Podravka
pár kapek citronu
Na jíšku:
hladká mouka
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit kus ryby (já dala tresku) s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou (může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit.

  2. Uvaříme si vajíčka natvrdo a z mouky na másle si uděláme jíšku. Do polévky dáme rozpustit měkké sýry, přidáme podravku podle chuti a slanosti, zavaříme jíšku, dáme nasekaná vajíčka a vypneme plotýnku.

  3. Zasypeme petrželkou a můžeme dát podle chuti pár kapek citronu a na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

Před pár lety jsem četla podobný recept, ale neschovala jsem si ho, tak jsem improvizovala a protože polévka má jinou a výbornou chuť, nazvala jsem jí gurmánskou a rozhodla jsem se s vámi podělit o recept můj a vyzkoušejte jí, dáte mi za pravdu!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Gurmánská polévka

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Polévky máme hodně rádi, ale todle určitě né.

    Odpovědět

  • 123 123(neregistrovaný)

    x.XXX.x: tak to já raději nejsem gurmán :-((:-((:-((, tohle určitě né

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    Jirina.Babicova: :-D:-D:-D to je strašnej blaf. A prý to má být polévka :-O To je prostě smmíchat vše, co kde najdu, naházet to do vody a nakydat tam spoooustu chemie. To není vaření, to je chemický pokus. Já si myslím, že tato polévka by obstála jako "zbraň hromadného ničení" :-D

    Odpovědět

  • Jirina.Babicova Jirina.Babicova

    Taveňáky, pangas, podravka... všechno smíchat dohromady, nastrouhat tam vajíčka, zaplácat to jíškou a poslat to hezky svému žaludku... nezlobte se na mě, ale něco tak krutého bych do svého těla nikdy nedala... odvápňovač kostí tavený sýr, podravka plná soli, glutamátů a jiné špíny, mouka z který kynou nejen buchty... to je koktejl teda, hanba takovým "jídlům" !:-((:-((:-((;-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Denisko děkuji ti za bodíka,ale uděláš mi radost, když jí uvaříš a dáš vědět, je opravdu báječná:-p;-)

    Odpovědět

  • Denisa Denisa

    Ňamky polívčičky ty můžu na jakýkoli způsob.Bodík si zaslouží i pěkná fotečka:-p:-p:yes:+

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo