Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gurmánská polévka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 373 kJ /
328 kcal
Bílkoviny20,36 g
Tuky15,27 g
Vláknina3,30 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy25,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme vařit kus ryby (já dala tresku) s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou (může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit. Krok 2: Uvaříme si vajíčka natvrdo a z mouky na másle si uděláme jíšku. Do polévky dáme rozpustit měkké sýry, přidáme podravku podle chuti a slanosti, zavaříme jíšku, dáme nasekaná vajíčka a vypneme plotýnku. Krok 3: Zasypeme petrželkou a můžeme dát podle chuti pár kapek citronu a na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

Zveřejněno 28. 6. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Před pár lety jsem četla podobný recept, ale neschovala jsem si ho, tak jsem improvizovala a protože polévka má jinou a výbornou chuť, nazvala jsem jí gurmánskou a rozhodla jsem se s vámi podělit o recept můj a vyzkoušejte jí, dáte mi za pravdu!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gurmánská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7jE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gurmánská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7jE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Polévky máme hodně rádi, ale todle určitě né.

x.XXX.x: tak to já raději nejsem gurmán :-((:-((:-((, tohle určitě né

Jirina.Babicova: :-D:-D:-D to je strašnej blaf. A prý to má být polévka :-O To je prostě smmíchat vše, co kde najdu, naházet to do vody a nakydat tam spoooustu chemie. To není vaření, to je chemický pokus. Já si myslím, že tato polévka by obstála jako "zbraň hromadného ničení" :-D

Taveňáky, pangas, podravka... všechno smíchat dohromady, nastrouhat tam vajíčka, zaplácat to jíškou a poslat to hezky svému žaludku... nezlobte se na mě, ale něco tak krutého bych do svého těla nikdy nedala... odvápňovač kostí tavený sýr, podravka plná soli, glutamátů a jiné špíny, mouka z který kynou nejen buchty... to je koktejl teda, hanba takovým "jídlům" !:-((:-((:-((;-(

Denisko děkuji ti za bodíka,ale uděláš mi radost, když jí uvaříš a dáš vědět, je opravdu báječná:-p;-)

Ňamky polívčičky ty můžu na jakýkoli způsob.Bodík si zaslouží i pěkná fotečka:-p:-p:yes:+

Tématické fráze:
hrstková polévka labužník, kuchařské recepty polévky, gurmanská kuchařka, jak uvařit rajčatovou polévku - gurmánskou, polevka z aljasske tresky, polévky recepty z časopisu, kucharske recepty polevky, vepřová plec po gurmánsku-recept, gurmánská čočka recepty, gurmanska gulasova polevka, polévka z kosti kruty, polévky labuznik, kruta polevka a dalsi recepty, polevka z mekkych syru, jak rozpustit měkký sýr, gurmánská nápln, gurmánské luštěniny recept, recepty labužník - polévky, gurmanská houbová polevka, labužník recepty polévky

Suroviny:
brambory, mrkev, petržel, celer, kedlubna, květák, pórek, vejce, sýr tavený, pangasius, sýr tvrdý, petrželka, sůl, podravka, citron, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu