Vepřová hlava a krůtí krky na paprice

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

1/2 vepřové hlavy
2 krůtí krky
kostka zeleninového vývaru
Vegeta
máslo
smetana
paprika sladká
cibule
citronová kůra
pepř celý
nové koření celé
kyška
citron
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.

  2. Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

  3. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, citronovou kůru, kuličky pepře a nové koření. Orestujeme a přidáme papriku. Zalijeme vývarem.

  4. Do smetany vmícháme trochu mouky a přidáme k vařícímu základu. Provaříme a dochutíme kyškou, solí a citronovou šťávou. Přecedíme, přidáme obrané maso a vše ještě prohřejeme.

Poznámka

Přípravu vývaru jsem do celkové doby přípravy nezapočítával, protože si ho můžeme udělat den předem. Podivná kombinace mas vznikla tak, že jsem byl po dlouhé době v jednom řeznictví a kupoval jsem podle toho, co se mi líbilo a na co jsem měl právě chuť. Teprve pak jsme uvažovali, jak to upravit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová hlava a krůtí krky na paprice

Tématické fráze: krůtí krky recept vepřová hlava recepty krůtí krk recept vepřové maso na paprice recepty krůtí kostky na paprice úprava vepřové hlavy kura na paprice recepty na krůtí krky jak upravit krůtí krk kruti krk ovar krůtí krk na ovar slepice na paprice krutí krk recepty vepřové na paprice vepřová játra s rýží kuřecí srdce recept vepřová líčka na paprice recept kuřecí plátky na žampionech s knedlíkem vepřová krkovice na žampionech vepřová krkovice na žampionech