Italská rajčatová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 333 kJ / 319 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 33,00 g |
| – nasycené | 21,00 g |
| – nenasycené | 11,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 1,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 3,00 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Jednoduchá, zdravá a překvapivě osvěžující. Krémová polévka s výraznou barvou a zemitou chutí červené řepy, doplněná bramborami, citronovou kůrou a vývarem. Rozmixovaná…
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka,…
Květák je v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších surovin a lze s ním vytvořit vskutku skvělá jídla. Vyzkoušejte tento gratinovaný květák s brambory, které doplní…
Okraje křupavé, ale těsto vláčné, spoustu náplně a dokonalá chuť. Takový je tento slaný koláč. Jemné kynuté těsto doplňuje lahodná náplň z créme fraîche, cibule a…
Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác…
Do hrnce dáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, přidáme špetku majoránky, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.Polévku odstavíme, přidáme creme…
Legendární salát původem z New Yorku spojuje křupavý celer, sladká jablka, hrozny a vlašské ořechy v jemném dresinku. Lehký, osvěžující a elegantní předkrm, který se…
Chcete se před návštěvou blýsknout luxusním dezertem? Připravte Caffé latte, nikoliv kávový nápoj, ale nadýchané řezy. Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně…
Pokud byste se rádi blýskli parádním moučníkem po obědě, nebo před přáteli u společné oslavy, můžeme doporučit k vyzkoušení tuto lahodně jemnou pěnu ve skleničce, plnou…
Zeleninu očistíme, nasekáme cibuli a česnek. Dýni zbavenou semen i slupky a oškrábaný brambor omyjeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky.Na 1 lžíci…
Polévka s bulgurem bude sytá a lahodná. Pokud budete postupovat podle našeho receptu a přidáte v závěru vaření ještě citronovou šťávu, tak zjistíte, že chuť se opravdu…
1. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zasypeme paprikou a vmasírujeme do masa - dáme stranou. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek na plátky a lesní…
Připravte rodině lahodný koláč s dýňovou náplní a typickým kořením. Můžete připravit o něco málo zdravější verzi, pokud použijete navržené suroviny. Koláč patří…
Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a naplníme…
Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo, zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Směs koření nameleme nebo podrtíme v hmoždíři a 1 lžičku dáme do čajítka…
Dle návodu na obalu dáme vařit 2 porce těstovin, jaké budeme chtít podávat a současně připravíme krevety i omáčku.Očištěné krevety lehce opláchneme na sítku a necháme…
Tento pokrm je dokonalým řešením pro chutný a rychlý oběd nebo večeři. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s jemnými těstovinami, vše zalité lahodnou a…
Silná, tmavá omáčka, postavená na zeleninovém základě, ve které ucítíte tón chuti červeného vína, je zjemněná krémovou zakysanou smetanou. Připravíme ji podle šéfkuchaře…
V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh,…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky. Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu…
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš…