Italská rajčatová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 333 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 33,00 g |
– nasycené | 21,00 g |
– nenasycené | 11,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Červenou řepu uvaříme doměkka.Poté ji oloupeme a pokrájíme na menší kousky.Cibuli drobně nakrájíme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci oleje. Po chvíli…
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka,…
Květák je v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších surovin a lze s ním vytvořit vskutku skvělá jídla. Vyzkoušejte tento gratinovaný květák s brambory, které doplní…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Dle návodu na obalu dáme vařit 2 porce těstovin, jaké budeme chtít podávat a současně připravíme krevety i omáčku.Očištěné krevety lehce opláchneme na sítku a necháme…
Polévka s bulgurem bude sytá a lahodná. Pokud budete postupovat podle našeho receptu a přidáte v závěru vaření ještě citronovou šťávu, tak zjistíte, že chuť se opravdu…
Pokud byste se rádi blýskli parádním moučníkem po obědě, nebo před přáteli u společné oslavy, můžeme doporučit k vyzkoušení tuto lahodně jemnou pěnu ve skleničce, plnou…
Nejprve oloupeme upečenou a vychladlou červenou řepu. Dáme ji do mixéru spolu s 60ml oleje a rozmixujeme na kaši. Přidáme podmáslí, máslo, vejce a vanilku a znovu…
Nejprve pečlivě umyji zeleninu a bylinky. Hranolky mám uložené v mrazáku. Teď je vyndám a vysypu na plech, na kterém je v předehřáté troubě upeču podle návodu…
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš…
Chcete se před návštěvou blýsknout luxusním dezertem? Připravte Caffé latte, nikoliv kávový nápoj, ale nadýchané řezy. Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně…
Tento pokrm je dokonalým řešením pro chutný a rychlý oběd nebo večeři. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s jemnými těstovinami, vše zalité lahodnou a…
Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a…
Pečená cuketa s piniovými oříšky, bazalkou a parmazánem? Ano, i z obyčejné zeleniny vykouzlíte krémové pesto, které skvěle obalí těstoviny a zachutná i bez masa.…
Kokos, cukr a crème fraîche dobře smícháme. Z kokosové hmoty odebíráme 25 gramové kousky a v dlaních tvoříme podlouhé oválky, které klademe jeden vedle druhého na tác…
Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice. Pak těsto vyválíme a naplníme…
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky. Prikryjeme a…
Klobásy podélně nařízneme tak, aby vznikly lodičky.Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle necháme zesklovatět. V misce smícháme creme fraiche, bylinky, sýr a cibulku.…
Brokolici rozebereme na menší růžičky, vhodíme do vroucí vody a 3-5 minut povaříme.Lososa okořeníme citronovým pepřem a osmažíme na pánvi s kapkou oleje.Crème fraîche…
Do hrnce dáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem, přidáme špetku majoránky, přivedeme k varu a vaříme cca 20 minut.Polévku odstavíme, přidáme creme…
Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme…
Cibuli nakrájejte na jemno. Ve větším hrnci s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci másla s 1 lžičkou oleje (aby se nepřepalovalo) a smažte na něm na středním plameni cibuli…
Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme…