Rebarborová miska s jahodami a mátou
Recept ještě nebyl hodnocenKombinace rebarbory a jahod je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. V tomto lehkém dezertu se snoubí s vůní vanilky, skořice a svěží máty. Výsledkem je jemný, přitom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kombinace rebarbory a jahod je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. V tomto lehkém dezertu se snoubí s vůní vanilky, skořice a svěží máty. Výsledkem je jemný, přitom…
Gorgonzolu rozmačkejte a vyšlehejte s tvarohem a crème fraîche.Vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.Podávejte s chlebem, ořechy a hroznovým vínem.
Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna. Na nepřilnavé pánvičce přivedeme…
Cukr vyšleháme s máslem a pomerančovou kůrovou. Poté vmícháme žloutky, mouku s práškem do pečiva a mletýma mandlema a šťávou z jednoho pomeranče. Pořádně zamícháme,…
Tato lahodná kombinace nadýchaného těsta a bílé čokolády potěší malé i velké koledníky. Originální způsob zdobení zaujme na první pohled. Každý muffin je malým uměleckým…
Nejprve oloupeme upečenou a vychladlou červenou řepu. Dáme ji do mixéru spolu s 60ml oleje a rozmixujeme na kaši. Přidáme podmáslí, máslo, vejce a vanilku a znovu…
Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nahrubo, zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Směs koření nameleme nebo podrtíme v hmoždíři a 1 lžičku dáme do čajítka…
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky asi 2x2 cm. V miske roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej pokrájané hrušky. Prikryjeme a…
1. Rybku pokapeme citronem, okořeníme citronovým pepřem, nakrájíme na proužky a na trošce olivového oleje proženeme po pánvi. 2. Špenát spaříme horkou vodou, zapékací…
Dýni očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme s dýní do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.…
Chcete se před návštěvou blýsknout luxusním dezertem? Připravte Caffé latte, nikoliv kávový nápoj, ale nadýchané řezy. Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně…
Hrachová kaše nemá moc příznivců. Ale i proto, že hrách má pozitivní účinky na růst a kvalitu našich vlasů, bychom ho měli vzít na milost. Třeba touto velmi jemnou kaší…
Slaný dort při oslavách je jedinečným překvapením pro milovníky slaných dobrot. Tento dort je složen z několika vrstev toastového chleba, proložených salátem a…
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš…
Pokud máte chuť na něco malého, co vám zároveň zažene hlad, zkuste tato vařená vejce s vychlazenou omáčkou a bylinkami. Na každý talířek dejte tři půlky vajec, elegantně…
Připravte rodině lahodný koláč s dýňovou náplní a typickým kořením. Můžete připravit o něco málo zdravější verzi, pokud použijete navržené suroviny. Koláč patří…
Legendární salát původem z New Yorku spojuje křupavý celer, sladká jablka, hrozny a vlašské ořechy v jemném dresinku. Lehký, osvěžující a elegantní předkrm, který se…
Usmažit dokonalé palačinky, to je občas majstrštyk. S tímto receptem a návodem v něm to však zvládnete hravě. Usmažené tenké palačinky pak stačí naplnit crème fraîche a…
Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a…
Na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku.Při dáme očištěné lišky a dusíme do měkka. Přidáme creme fraiche, dochutíme pepřem a solí a už jen prohřejeme.Uvaříme…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout a starší oloupeme. Nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Pečlivě je poklademe na plech, mezery vyplníme kousky…
V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh,…
Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme…
1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…